03 de març de 2021
03.03.2021
Regió7

Els supermercats Lidl i Aldi comencen a vendre test ràpids de coronavirus

Alemanya ha autoritzat la venda d'aquest tipus de proves que no necessiten ser supervisades per personal mèdic

03.03.2021 | 19:43
Lidl i Aldi comencen a vendre test ràpids de coronavirus

Alemanya està disposada a agilitzar al màxim possible la detecció de la covid-19 entre la població. Per aquest motiu, ha decidit permetre la venda a supermercats i farmàcies tests ràpids d'antígens, eines que els ciutadans podran utilitzar sense supervisió de personal mèdic.

Des d'aquest dimecres, farmàcies i establiments com Lidl i Aldi venen tres tipus de proves d'ús domèstic, autoritzades per l'Institut Federal de Medicaments d'Alemanya i a un preu d'entre 5 i 10 euros.

Aquestes primeres llicències s'apliquen a les zones menys profundes de les fosses nasals, i no requereixen la intervenció de personal sanitari. Els tests tenen un 80% de fiabilitat i el funcionament és senzill: cal introduir l'hisop de cotó a la part inferior de les fosses nasals i després dipositar-lo en un dispositiu similar als test d'embaràs. Per obtenir el resultat cal esperar entre 15 i 20 minuts.

D'entre el mig centenar de test que hi ha disponibles a tot el món, el govern alemany n'ha escollit tres, després d'aplicar els protocols necessaris. Els seus noms comercials són: Rapid SARS-CoV-2 Antigen Test Card, LYHER Covid-19 Antigen Schnelltest (Nasal) i CLINITEST Rapid COVID-19 Self-Test. Els dos primers es fabriquen a la Xina i el tercer és fet als Estats Units.

En declaracions a la televisió pública ZDF, el ministre de Sanitat, Jens Spahn, ha assenyalat que l'extensió d'aquests test ràpids és una "peça fonamental" en la lluita contra la pandèmia a Alemanya. El país s'apropa als 71.000 morts per covid des del maç passat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Embaràs

Guia per a embarassades

redacció

 | 0

Et donem consells, t'ensenyem a fer massatges, t'expliquem què pots i no pots menjar...