L'otoplàstia o cirurgia de les orelles permet corregir les múltiples deformitats de les orelles. Per exemple, les orelles prominents (orelles en nansa), l'excessiva separació de les orelles, i les deformitats o mal desenvolupament del pavelló auricular.

L'otoplàstia és un procediment que es realitza en persones de totes les edats que volen millorar la seva imatge. Una visita personalitzada és el primer pas per a tota persona que estigui plantejant-se una otoplàstia. A la clínica Dr Sáez garantim assessorament i un qüestionari sobre l'estat de salut i les expectatives del pacient. A partir de la valoració exposem la tècnica i els resultats que es poden aconseguir amb la intervenció.

La tècnica més habitual per a l'otoplàstia és fer una petita incisió a la part posterior de l'orella, que permet remodelar el cartílag fins aconseguir la forma desitjada. La cicatriu resultant de l'otoplàstia queda dissimulada darrere l'orella.

Aquesta intervenció quirúrgica sol durar entre una hora i una hora i mitja. Normalment es realitza amb anestèsia local amb sedació i en règim ambulatori, és a dir, sense ingrés hospitalari. L'excepció són els nens, que solen precisar anestesia general i estada a la clínica durant 24 hores.

Aquesta intervenció proporciona una gran millora de la forma, la posició i la proporció de les orelles, i això fa que els pacients estiguin satisfets amb la nova imatge que els permet corregir els defectes estètics de les orelles.

El resultat de l'otoplàstia és permanent, però s'ha de tenir present que les orelles no són immunes als efectes de l'edat.

Per a més informació:

  • Cirurgia Plàstica i Medicina Estètica
  • www.drsaez.com