Menjar sa no és sinònim de passar gana. N'hi ha prou amb trobar aliments saludables que en substitueixin d'altres més calòrics en picoteigs i sopars. L'aperitiu perfecte per no guanyar pes són els cogombrets. A més de no tenir gens de greix, tenen un efecte probiòtic per la qual cosa milloren la salut intestinal.

El cogombret és ric en nutrients i no engreixa. No porta grassa, amb prou feines té proteïnes i a més aporta molta aigua, el 95% de la seva composició. Té 20 calories per cada 100 grams. Però hi ha més: té fibra, minerals, vitamina A, C i del grup B. A més a més té un efecte probiòtic que millora la salut de l'intestí.

Per als diabètics també és una bona opció. No genera pics de glucosa en sang gràcies al fet que gairebé no té hidrats de carboni.

El piscolabis saludable

La millor alternativa per picar entre hores són els adobats, com ara cogombrets o cebes tendres, segons la Societat Espanyola d'Endocrinologia i Nutrició.

L'alt contingut en aigua dels cogombrets hidrata i ajuda a aconseguir una sensació de sacietat. A més, el seu alt contingut en sodi intensifica la set pel que "obliga" a beure més aigua.

A totes les seves bondats nutricionals cal afegir que es tracta d'un aliment assequible i de fàcil conservació pel que podem tenir-ne sempre a casa. Un truc a l'hora de comprar-lo: fixar-se en l'etiquetatge i comprovar que només té cogombrets, vinagre i sal.Idees per menjar-lo

Com a aperitiu combina molt bé amb altres adobats, però també es pot incorporar en el menjar. Per exemple, funciona molt bé com a entrant en una torrada amb salmó fumat.

Una altra opció és picar-los a l'interior d'un sandvitx vegetal o una hamburguesa casolana.