08 de abril de 2021
08.04.2021
Regió7

Porten a terme al Japó el primer trasplantament de pulmó a partir de donants vius

El pacient, una dona afectada per la covid-19, va rebre part dels òrgans del seu marit i el seu fill

08.04.2021 | 10:34
Moment de l'operació de trasplantament de pulmó fet al Japó

Un equip mèdic de l'Hospital Universitari de Kyoto (oest del Japó) ha anunciat que ha realitzat amb èxit el primer trasplantament de pulmó des de donants vius a una pacient amb greus danys pulmonars causats per la covid-19.

La pacient és una dona afectada de pneumònia després de contagiar-se de coronavirus a finals de l'any passat, i a qui es va aplicar respiració assistida després que els seus pulmons resultessin malmesos pel virus, segons informa l'esmentat centre en un comunicat. Un equip mèdic format per uns 30 especialistes li va realitzar l'operació de trasplantament aquest dimecres, i la pacient ha evolucionat favorablement des d'aleshores.

S'espera que la pacient, que ja ha donat negatiu per covid-19 i s'ha mantingut tres mesos amb respiració assistida, sigui donada d'alta d'aquí dos mesos i pugui fer vida normal en un mes més.

Els donants van ser el marit i el fill de la pacient, que van donar respectivament part dels seus pulmons esquerre i dret. Segons l'Hospital Universitari de Kyoto, es tracta de la primera operació d'aquest tipus al món feta amb èxit a partir de donants vius. Anteriorment s'havien portat a terme en altres països diverses desenes d'operacions de trasplantament pulmonar a partir de donants amb mort cerebral, però cap d'aquestes característiques, va precisar en la seva nota l'hospital nipó.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Embaràs

Guia per a embarassades

redacció

 | 0

Et donem consells, t'ensenyem a fer massatges, t'expliquem què pots i no pots menjar...