Vetllar per la seguretat de les pacients, aconseguir aturar el temps, apostar per la investigació i aconseguir les millors taxes d'èxit. Aquestes són les claus de l'èxit de les clíniques IVI i la resposta a aquelles dones que, malgrat un context marcat per la pandèmia de la Covid-19, tenen com a prioritat ser mares.

En els seus 30 anys com a líders en medicina reproducció, IVI ha ajudat a néixer més de 200.000 nens. Una fita possible gràcies a la feina de més de 2.500 professionals, entre els quals es troben els millors ginecòlegs del món, i a la posada en marxa dels tractaments més nous.

Reproducció assistida segura

La seguretat és la primera clau a tenir en compte quan es recorre a un tractament de reproducció assistida, més encara en un moment marcat pel coronavirus. Per fer front a aquesta situació, les clíniques IVI han implementat un protocol de seguretat que contempla més de quinze mesures contra la Covid-19.

Però a més, l'obtenció d'un nadó sa i la seguretat de la mare en el seu tractament són des de sempre les màximes d'IVI. Seguretat que es resumeix en dos acrònims, SET (tècnica transferència d'un sol embrió) i PGT (Test Genètic Preimplantacional, per les sigles en anglès). Garantir la mateixa taxa d'èxit, o més gran, amb la transferència d'un sol embrió és una cosa que només les clíniques més especialitzades poden fer i a IVI ha permès reduir la taxa d'embarassos de bessons en un 75% en els últims deu anys, cosa que minimitza els riscos tant per a la mare com per al nadó. A més, els PGT detecten i prevenen la transmissió de malalties greus a la descendència, provocades per alteracions genètiques o cromosòmiques en els embrions, abans de la implantació, de manera que s'aconsegueix que els fills neixin sense aquestes malalties hereditàries.

Tanca el capítol de seguretat Matcher, el sistema que permet garantir la traçabilitat de les mostres i garantir-ne la seguretat. El procés consisteix a digitalitzar les mostres obtingudes i processar-les informàticament, per vetllar per la seva seguretat.

Investigació i taxes d'èxit

Set centres de recerca que desenvolupen fins a quinze àrees d'estudi, més de 1.900 publicacions científiques produïdes, setanta professionals que lideren la investigació científica internacional i desenvolupen la tecnologia més pionera a nivell mundial. Tot amb un sol objectiu: les pacients. La investigació és el motor d'IVI i fa possible no només garantir els estàndards de seguretat sinó també incrementar i garantir les taxes d'èxit any rere any.

D'aquesta manera, tant en FIV com en ovodonació la taxa d'èxit acumulada, a tres intents, de les clíniques IVI és molt propera al 100 %, mentre que si parlem de la implantació amb els propis ovòcits, la taxa d'èxit d'IVI és gairebé el doble que la mitjana nacional. A l'hora d'escollir una clínica de reproducció assistida aquest és un factor crucial. A millors resultats, més qualitat dels tractaments de reproducció assistida i més tranquil·litat per a la pacient.

La importància del temps

Una de les claus de la reproducció assistida és el temps i, per això, des d'IVI assenyalen que l'estalvi econòmic i emocional de les pacients consisteix a ajudar-les a ser mares en el temps més breu possible. Sempre gràcies a la seva tasca constant en investigació, a IVI aconsegueixen que les pacients siguin mares amb menys cicles i, per tant, en menys temps.

Però és que a més, la reserva ovàrica i la qualitat dels ovòcits descendeix a mesura que augmenta l'edat de la dona i, per això, des d'IVI recorden la importància del control de la reserva ovàrica (AMH), mitjançant una anàlisi que permet a les dones conèixer la seva quantitat total d'ovòcits.

El rellotge biològic juga en contra de les dones, però a IVI també ofereixen la possibilitat d'"aturar el temps" mitjançant tractaments com la preservació de la fertilitat. Aquesta tècnica consisteix en la congelació dels ovòcits, de manera que se'n manté la qualitat i les característiques. D'aquesta manera, es té la capacitat de decidir el moment adequat de tenir un nadó, amb la màxima tranquil·litat.

I per als pacients amb pitjor pronòstic reproductiu, hi ha una alternativa gràcies a IVI Regenera. Amb l'ajuda del plasma ric en factors de creixement (PRGF), punta de llança en medicina regenerativa, IVI aconsegueix actualment encoratjadors resultats pel que fa a regeneració de l'endometri i, properament s'aplicarà també la mateixa tècnica per a la regeneració dels ovaris. Es tracta d'una nova tecnologia que suposa una esperança per a les pacients, mitjançant una tècnica indolora, ràpida, segura i amb grans garanties d'èxit.

Estudi personalitzat de fertilitat a Barcelona amb el Pack Diagnòstic Plus

Des d'IVI volen facilitar al màxim l'inici d'una nova marxa cap a la maternitat. Per això, a la clínica IVI Barcelona t'ofereixen el Pack Diagnòstic Plus, el més complet del mercat. Consisteix en la realització d'un estudi de la fertilitat femenina, per realitzar un diagnòstic previ a l'inici del tractament de reproducció assistida. Aquest estudi inclou proves com una primera visita mèdica, Fertility Counselling amb assessorament sobre el procés, exploració ginecològica, anàlisi de la reserva ovàrica, ecografia 3D, seminograma i segona visita per conèixer el diagnòstic i el tractament proposat. Mitjançant la realització d'aquestes proves tant l'especialista com la pacient podran conèixer des de quin punt parteix la dona, per definir de manera personalitzada el procés i complir el seu somni en el temps més curt possible, però amb les millors garanties.

¿Complir un somni té preu?

La clínica IVI Barcelona, inaugurada fa 17 anys, ha ajudat a portar al món milers de nadons des del seu naixement. "Volem fer el més accessible possible la nostra tecnologia, apropant els últims avenços als nostres pacients i oferint-los les tècniques i tractaments més punters del sector. Amb això, volem posar a la seva disposició les garanties més grans, els millors resultats i una gran tranquil·litat que els ajudi a enfocar-se en el que és realment important: fer realitat el seu desig de ser pares", comenta el Dr. Agustín Ballesteros, director d'IVI Barcelona.

Perquè la pandèmia de la Covid-19 no paralitzi el somni de cap dona de ser mare, des IVI s'han adaptat a la nova realitat dels seus pacients i han llançat algunes mesures, com el Pla IVI Contigo, que ofereix finançament fins a dotze mesos sense comissió d'obertura ni interessos. A més de recursos i serveis per donar les màximes facilitats als seus pacients -com tallers de Suport Emocional o servei d'Assessorament genètic-.

D'altra banda, el Pla IVI Baby permet a les pacients començar a pagar el tractament de reproducció assistida fins a un any després d'iniciar-lo. En cas que no es produeixi l'embaràs es reemborsa l'import a la pacient. Amb aquesta mesura, IVI ofereix un plus de seguretat per afrontar amb les màximes garanties un tractament de reproducció assistida, sense que la incertesa actual condicioni.

Si vols complir el teu desig de ser mare, pots obtenir més informació o demanar cita a la teva clínica IVI més propera a través del seu web o al telèfon gratuït 900.847.300.