Què és la miopia?

La miopia és una anomalia de l'ull que causa una visió borrosa en la visió llunyana. Avui dia és un dels errors refractius oculars més comuns i es preveu que aquesta xifra augmenti fins a arribar a afectar a un del 50% de la població total l'any 2050. Aquesta xifra és alarmant, i sobretot sabent que gran part dels casos podrien haver-se contingut seguint un tractament de control de la miopia.

Què és i en què consisteix el control de miopia?

Els tractaments de control de la progressió de la miopia són un seguit de mètodes mantinguts durant un període de temps, entre els 8 anys i els 18 anys, per a controlar l'augment de la miopia i així evitar una graduació més alta a llarg termini.

Aquests tractaments s'implementen en nens i adolescents, ja que és l'etapa on l'ull creix i es desenvolupa i quan augmenta més la miopia. Si realitzem un control podem frenar i controlar fins a un 59% l'increment de la miopia.

Quins tractaments existeixen?

Dins dels tractaments de control de miopia podem trobar diferents tipologies, ja que cada cas té unes necessitats específiques, aquests tractaments poden ser únics o combinats entre si. Entre totes les possibilitats tenim: Control de miopia mitjançant lents de contacte, lents de contacte nocturnes (ORTO-K), vidres de control de miopia, higiene i teràpia visual i altres tractaments farmacològics.

Per escollir quina estratègia implementem en cada cas és necessari un estudi previ per aconseguir així un tractament personalitzat i uns resultats òptims.

Per amés informació:

SOLER CENTRE VISUAL

C/ Àngel Guimerà, 46

Manresa

93 873 52 55

solercentrevisual.com