Fas dieta per reduir el consum de carn? Tània González (@alimentatusraices), nutricionista del centre l'Arrel de Manresa, et proposa una recepta ràpida, senzilla i saludable. És un estofat de coliflor amb tofu, que serveix de plat únic.

Estofat de coliflor amb tofu

Per elaborar aquest plat, els ingredients per a quatre persones són: 1 ceba picada, 2 porros picats, 2 grans d'all picats, 1 pebrot verd, 1 coliflor gran a arbrets, 4 patates a quarts, 500 grams de tofu fines herbes, julivert, 1 llimona, 3 cullerades AOVE, sal, 400 ml de brou vegetal o aigua, 2 cullerades petites de Genmai miso.

Elaboració

Primer de tot, fem un sofregit tirant a l'olla l'oli amb la ceba, el porro, els alls i el pebrot. Un cop hagi agafat color li afegim la coliflor i seguim sofregint fins que estigui una mica daurada. Mentre s'està fent, tallem el tofu d'herbes en quadradets i el saltegem a la paella fins que estigui daurat. Ho reservem.

Quan tinguem llest el sofregit, hi afegim la patata , el brou de verdures que haguem fet (o l'aigua), el tofu que tenim reservat i ho posem tot a coure fins que la patata estigui tendra.

Un cop estigui tot cuit, fem la salsa verda.Per elaborar-la, agafem un grapat de fulles de julivert, el suc d'una llimona, un gra d'all, sal, un rajolí d'AOVE i ho triturarem tot fins a obtenir una salsa verda. Un cop llesta, l'afegim al guisat i deixem que es cogui un parell o tres minuts més.

Apaguem el foc i agafem una mica del brou calent per desfer el miso. Tornem a tirar-ho a l'olla i ho ajuntem tot bé. Ho servim en un plat fondo amb julivert picat per sobre.

Derivacions especials de la recepta

És una recepta apta per a persones que fan dieta vegana, vegetariana, baixa en sodi, i també per a diabètics.

Llistat d'al·lèrgens

Sense gluten, sense fruits secs (mirar be l'etiqueta del miso), sense crustacis, sense lactosa, sense peix, sense ou.

Per a més informació:

L'Arrel, Centre Biològic

Passeig de Pere III, 91

Manresa

Consultes de nutrició els dijous

93 874 61 06