En concret, el consum de sardines té aquest efecte gràcies a alguns dels seus nutrients, com la taurina, l'omega 3, el calci i la vitamina D, segons es desprèn de l'estudi de Díaz, que també és investigadora de l'Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS), ha informat la UOC aquest dijous en un comunicat.

L'estudi s'ha publicat en la revista Clinical Nutrition, i en l'elaboració del mateix també han participat investigadors del Laboratori d'Investigació en Diabetis i Obesitat i del Grup d'Investigació en Atenció Primària, tots dos de l'IDIBAPS, l'IMIM, el Fatty Acid Research Institute d'Estats Units, la Universitat de Barcelona, CIBERDEM i el Departament d'Endocrinologia i Nutrició de l'Hospital Clínic de Barcelona.

L'estudi s'ha realitzat en persones a partir de 65 anys pel fet que la malaltia afecta més a aquest col·lectiu que a les persones joves, tot i que aquests resultats beneficiosos també podrien aconseguir-se en joves, segons l'autora de l'estudi.

"Amb l'augment de l'edat, les dietes restrictives (en calories o en grups d'aliments) poden jugar un paper protector de la diabetis, però el cost-benefici no sempre és positiu, tal com expliquem en altres estudis", ha assegurat Rizzolo, citada en el comunicat.

En una segona fase de l'estudi, els investigadors han abordat l'efecte del peix en la microbiota intestinal, i sobre l'expressió d'alguns gens relacionats amb la inflamació i que podrien incidir en el desenvolupament de la diabetis 2.