Aquest dilluns s'ha presentat a Barcelona una hackató per trobar solucions innovadores que millorin l'estada dels adolescents en hospitals a través de la tecnologia 5G i la Realitat Estesa (XR). L'esdeveniment està organitzat per la Mobile World Capital Barcelona, juntament amb l'Hospital Sant Joan de Déu i l'Hospital Infantil de Boston. Del 21 al 23 de maig, unes 300 persones participaran en aquesta marató, que serà híbrida i que es desenvoluparà de manera conjunta a Barcelona i Boston. Els participants hauran de treballar en idees que redueixin l'impacte negatiu que té en els pacients pediàtrics i les seves famílies l'experiència d'una llarga hospitalització.

La marató s'organitzarà en 50 equips de 6 persones de diferents nacionalitats durant el cap de setmana del 21 al 23 de maig.

Els participants comptaran amb l'ajuda de pacients dels dos hospitals, mentors i ponents internacionals. L'Eduard Martín, director del Programa 5G de Mobile World Capital Barcelona, ha explicat que l'objectiu de la hackató és trobar solucions en la tecnologia intel·ligent del 5G per millorar cinc àrees: salut mental, socialització, entreteniment i l'experiència sanitària i familiar.

Manuel del Castillo, director gerent de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, ha dit que aquesta marató permetrà millorar l'hospitalització dels adolescents a través de la tecnologia. A més, ha remarcat la importància de la participació dels nens i de les seves famílies, que aporten les seves propostes per a la millora de l'organització dels hospitals.

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró ha afegit que aquest projecte té molta importància perquè millorarà la vida dels adolescents hospitalitzats, però també ajudarà a obrir camí a nous talents i donarà llocs de treball.

Laia Bonet, tercera tinenta d'alcaldia de Barcelona, ha dit que aquest projecte és una gran oportunitat per "millorar l'atenció sanitària i social" de la ciutat i "avançar cap a la construcció d'un futur tecnològic humanitzat".