A priori sembla que la gran majoria d'aliments sans no són precisament barats. No obstant això, hi ha alguns consells per intentar reduir alguns euros a la cistella de la compra i no renunciar a una dieta equilibrada. Per exemple:

  • En comptes de comprar en els supermercats, acudeix als mercats municipals i mercats ambulants, sobretot quan es tracti de fruites i verdures, ja que són molt més econòmics. Si a més, vas a última hora, sempre hi ha un munt d'ofertes perquè necessiten vendre-ho tot.
  • Compra les verdures quan siguin econòmiques, renta-les, trosseja-les i congela-les. D'aquesta manera, evitaràs llençar menjar si no les consumeixes i t'asseguraràs que sempre disposaràs d'aquests aliments a un preu immillorable.
  • Adapta els teus menús als productes frescos de temporada. Potser tens una recepta boníssima de bacallà, però prova d'intercanviar-lo per un altre peix més econòmic que estigui d'oferta. El resultat pot sorprendre't.
  • Recicla el menjar. Si et sobra menjar del dia anterior, barreja'l amb altres aliments com un ou cuit, tonyina al natural, pollastre, arròs bullit... i crea una nova recepta. La imaginació no té límits.
  • Augmenta la quantitat de l'esmorzar i afegeix aliments amb proteïnes que t'omplin més, així evitaràs picotejar entre altres. Els snacks, a part d'engreixar, solen ser cars.
  • Per menjar o sopar, substitueix els refrescos o el vi per smothies saludables o sucs de fruites amb peces que ja estiguin madures per a consumir fresques. Així estalviaràs i serà molt més saludable.