El sucre és, juntament amb l’alcohol, l’ingredient que s'ha d'eliminar de tota dieta, però renunciar-hi no implica desterrar totes les postres dels àpats: la xocolata pot quedar-se!
Hi ha trucs eficaços i ràpids per aprimar-se , però de res serveixen si no es converteixen en un hàbit. Els experts nutricionistes recomanen no eliminar definitivament els aliments que es mengen per plaer tot i que a priori no siguin gaire saludables, perquè rebutjar-los sistemàticament produeix ansietat i aquest desequilibri pot degenerar en un trastorn alimentari que dilueixi alguna cosa més que la dieta.
Per què seguir la dieta de la xocolata?
Un estudi a ‘The FASEB Journal’ va analitzar els diferents efectes de menjar xocolata amb llet en diferents moments del dia i va concloure que ingerir-lo al matí o al vespre produeix efectes ben diferents sobre la gana, l’oxidació, la glucosa en dejú, la microbiota (composició i funció) i els ritmes de son i temperatura.
El cos és química, això vol dir que per aprimar-se no només hem de triar el que mengem, sinó també saber triar els aliments que ingerim per la manera com com interaccionen entre ells en el nostre organisme depèn del moment i la manera com s’ingereixin.
El 'quan mengem' és un factor rellevant a considerar en l’equilibri energètic i el metabolisme, escriuen els autors del treball de la Universitat de Múrcia, que van col·laborar amb investigadors de l’Hospital Brigham and Women’s de Boston (EUA) i van realitzar un assaig creuat, controlat i aleatoritzat de 19 dones postmamsenopàusiques que van consumir 100 g de xocolata al matí (una hora després de despertar-se) o a la nit (una hora abans d’anar a dormir).
Els experts van comparar l’augment de pes i molts altres indicadors.
En quin moment es pot menjar xocolata si et vols aprimar?
Els resultats de la investigació van mostrar que la ingesta de xocolata al matí o a la nit no produeix augment de pes, però prendre’l al matí o a la nit pot influir en la gana, la composició de la microbiota i la son; que una ingesta elevada de xocolata durant les hores del matí podria ajudar a cremar greixos i reduir els nivells de glucosa en sang i que prendre xocolata al vespre fa alterar el metabolisme del repòs i l’exercici del matí següent.
«Les dones voluntàries no van augmentar de pes tot i l’augment de la ingesta calòrica. Els resultats mostren que la xocolata va reduir la ingesta d’energia, que consisteix en la reducció de la gana i del desig de menjar dolços que es va mostrar en estudis anteriors», assenyala Marta Garaulet, una de les artífexs de l’estudi.