Segons la cuina energètica, depenent de l’estació de l’any necessitem més uns aliments i uns mètodes de cocció que uns altres. Sempre hem de tenir presents les fruites i verdures de temporada. I ara que hem entrat a la tardor és important disminuir la freqüència de consum de begudes molt fredes i menjars freds. És el moment de reforçar el nostre sistema immunitari i equilibrar-lo a tots els excessos de l’estiu.

A nivell energètic, necessitem aliments que ens relaxin, ens calmin i ens facin estar centrats.

  • Cereals: canviarem l’arròs de llarg pel mitjà. Farem servir el mill, la civada, el blat negre, la quinoa i la pasta integral.
  • Sopes: cremoses, dolces i nutritives. Proteïna: augmentar el consum d’estofats de llegums.
  • Verdures de tardor: carabassa, col, coliflor, bròcoli, ceba, xirivia.
  • Sabors: el sabor de la tardor és el dolç. Podem donar el toc àcid afegint llimona o vinagre de poma.
  • Espècies i herbes: les més recomanades són el gingebre, la nou moscada, el clau i la canyella. I d’herbes aromàtiques, la farigola i el romaní.
  • Coccions: integrarem coccions més lentes, amb més foc i més temps, que ens escalfaran i reforçaran, produint un efecte més profund, nutritiu i relaxant

Per a més informació:

  • Centre l'Arrel
  • Passeig de Pere III, 91 de Manresa
  • Consultes el dijous
  • 93 874 61 06
  • @alimentatusraices.