Si vols perdre alguns quilos, pren nota del superaliment que avui et presentem. Segurament el coneixeràs, però potser no saps exactament quins són els beneficis (i en té molts). És una molt bona opció per dinar o sopars i es pot bullir, fer al forn... I de mil maneres més. El superaliment del qual et parlem és el moniato.

Per portar una alimentació saludable és imprescindible saber quins són els millors aliments i, a més, fer exercici. Els nutricionistes recomanen evitar menjar el mateix cada dia per no cansar-nos i propiciar que el procés d'aprimar-nos sigui més amè i senzill. Aprendre a cuinar i barrejar nous ingredients és ideal per realitzar deliciosos menús diaris.

El moniato (el seu nom científic és Ipomoea moniatos) és una hortalissa semblant a la patata en nom i forma, tot i que ambdues són molt diferents botànicament parlant. El moniato és originari del Perú i el va introduir a Europa Colón mentre que els navegants espanyols el van expandir pels arxipèlags del Pacífic, sota la sobirania espanyola fins a 1898.

Deliciós, saciant, nutritiu, poc calòric, i molt beneficiós per l'organisme, el moniato sempre ha estat considerat un cultiu tropical. Ara bé, amb el canvi climàtic i l'escalfament global cada vegada es cultiva a més llocs, essent Espanya la primera productora europea. La seva excel·lent carn és molt digerible, rica en antioxidants, ideal per al trànsit intestinal, la vista, la pell i la hipertensió. I com tots els vegetals, és una font de minerals i vitamines.