Sol passar. Arriba la nit i encara que el dia hagi estat molt llarg o haguem matinat més de l'habitual, tanquem els ulls i no hi ha manera de dormir. Dones voltes al llit i acabes perdent hores de son que el nostre cos necessita. Per a molta gent, poder dormir plàcidament és un problema i no puntual, si no freqüent. I les conseqüències les pagues l'endemà, quan no pots rendir ni a la feina ni gaudir del temps lliure com ens agradaria. A més, la falta de son també afecta al nostre estat d'humor, anímic i de l'aparició de les ulleres.

Hi ha diferents productes farmacèutics que poden ajudar-te a dormir bé a les nits, però també hi ha altres remeis casolans que podem intentar posar en pràctica just abans d'anar al llit i que ens poden ajudar a agafar el son abans del que pensem.

Un d'ells és la tècnica "4-7-8", creada pel doctor Adrew Weil i que li va permetre doctorar-se a Harvard. El repte és atrevit: promet que ens adormirem en només 60 segons realitzant un fàcil exercici. En total, hem de seguir tres passos senzills que ens relaxaran el cos.

En què consisteix la tècnica "4-7-8"?

Pas 1

El primer que hem de fer és seure (també ho podem fer estirats al llit, però Weil recomana que és millor fer-ho tenint l'esquena recta i recolzada en un suport). A continuació, hem d'inhalar l'aire amb el nas i comptar fins a quatre.

Pas 2

El següent pas consisteix a aguantar la respiració amb aquest aire al nas durant set segons.

Pas 3

En el tercer i últim pas hauràs d'espirar l'aire durant vuit segons de forma forta i perllongada.

L'ideal és repetir aquests passos unes tres vegades abans de tombar-nos al llit. Un cop fet, comprovarem que la son fa acte de presència.

Weil explica que com més vegades realitzem aquest exercici al llarg dels dies, més senzill ens serà el poder adormir-nos més ràpid.