Els fruits secs són una font important de bons greixos. Consumir-ne està recomanat a qualsevol dieta perquè t'aporten energia sense sumar-hi calories innecessàries que ens puguin restar a l'hora de perdre pes. Però encara tenen més beneficis, les seves virtuts no acaben aquí: consumir avellanes, nous i ametlles també millora la potència sexual. En concret, s'ha demostrat que consumir 60 grams de fruits secs al dia pot millorar la salut sexual, segons els investigadors del CiberOBN (una branca de la Unitat de Nutrició Humana de la Universitat Rovira i Virgili). Concretament, aquest equip han dut a terme un estudi que ha constatat que el consum regular de fruits secs millora la qualitat del semen.

L'estudi ha fet el seguiment a un grup de 83 individus que es van dividir en dos: un que mantenir la seva dieta habitual i un altre als qui se'ls van incloure 60 grams diaris d'una barreja de nous, avellanes i ametlles. Els resultats van concloure que el segon grup va millorar el seu desig sexual i la funció orgàsmica.

Es tracta d'un primer resultat i des de CiberOBN assenyalen que és necessari continuar fent més estudis per confirmar la premissa i aclarir els mecanismes que fan possible aquesta millora en el rendiment sexual.