La clau per aprimar-se sol ser moltes vegades, no el que menges, sinó la quantitat. Els nutricionistes asseguren que tots els aliments que són naturals, és a dir, que no han estat processats, són beneficiosos per a la teva salut. La raó? La repetida frase que has de “menjar de tot” per estar sa és certa. Un dels nutricionistes més seguits a les xarxes socials (“Mundo en forma” a Instagram) posa un exemple molt gràfic: l'oli d'oliva verge extra (AOVE) és un dels millors productes que pots consumir per les seves propietats nutritives però has de fer-ho de forma controlada. Tres cullerades al dia, per exemple, t'aportaran 360 calories.

L'important és que aquestes calories de l'oli estiguin “ben aprofitades”. Si fas servir aquestes cullerades per amanir un esmorzar ric i nutritiu, el teu cos estarà satisfet i podràs prescindir esmorzar dolços amb alt valor calòric i poc valor nutricional, aliments que l'única cosa que faran és engreixar-te i afegir calories buides a la teva dieta. A més, així tindràs menys gana i picar a mig matí serà més fàcil d'evitar.

Perdre pes no és, ni de bon tros, una tasca complicada si saps com afrontar-la. I és que, en aquest sentit, els nutricionistes insisteixen una vegada i una altra que el més important és aconseguir el que es coneix coma dèficit calòric. És a dir: no hi ha secret ni dieta miracle que et pugui ajudar, el que has d'aconseguir és que les calories que cremes durant el dia i les que ingereixes estiguin equilibrades, tendint sempre a menjar-ne menys de les que cremem. Fer un altre tipus de règim més estricte (com els que venen moltes grans cadenes), només farà que de sobte baixis molts quilos i els recuperis en un curt període de temps. És el que es coneix com el tan temut “efecte rebot”. Però com lluitem contra això? D'una forma molt senzilla.

Treure el sucre per perdre fins a 5 quilos al mes

A l'hora de començar una rutina saludable hi ha un únic aliment que has de treure de la teva alimentació per poder aconseguir resultats òptims. Es tracta del sucre. Apartant aquest producte de la teva dieta aconseguiràs perdre pes, fins a cinc quilos en un sol mes. Quins aliments són els que has d'eliminar? Begudes ensucrades, brioixeria i productes industrials. Cuidar l'alimentació als àpats més importants del dia com l'esmorzar es tradueix gairebé sempre en resultats sorprenents a curt termini.

El menjar sa no és sinònim d'ingerir només amanides d'enciam i tomàquet ni passar gana a tota hora Existeixen multitud d'aliments baixos en calories que són un aliat fonamental per a mantenir la dieta i que pots fer servir com a snack entre àpats.