El microones és un bon recurs tant per escalfar una carmanyola com per cuinar menjar de forma ràpida i sense necessitat d'embrutar tota la cuina. En fer-lo servir, tothom té al cap que hi ha certs materials que no s'hi poden introduir. El metall, per exemple és el més perillós. Ara bé, hi ha poca gent que sigui conscient que també hi ha certs aliments que no són aptes per ser escalfats al microones.

A continuació llistem cinc aliments i plats que no s'han de d'escalfar al microones:

Taronja

Taronges S HUTTERSTOCK

Pot ser que no sigui el més habitual, però no per això és menys important destacar que la taronja no s'ha d'introduir al microones. En aquest cas no suposa cap risc per a la salut, però té un desavantatge: perd tota la vitamina C.

Ous durs

Ous durs SHUTTERSTOCK

No és aconsellable posar-los al microones abans de pelar-los ni després. La raó és que la humitat que contenen al seu interior crea una acumulació de calor que fa que funcioni com una olla de pressió i, per tant, hi ha perill que explotin. Per això, en el cas que sigui imprescindible escalfar un ou cuit al microones, el millor és tallar-lo en trossos petits.

Arròs

Arròs SHUTTERSTOCK

L'Agència de Normes Alimentàries dels Estats Units va emetre un informe referent a cuinar arròs al microones. En ell s'hi explica que aquest aliment conté un bacteri altament resistent a les altes temperatures. Escalfar-lo amb el microones no és del tot segur: el bacteri pot resistir i els qui l'ingereixin poden patir una intoxicació alimentària.

Bròquil i espàrrecs

Bròquil i espàrrecs SHUTTERSTOCK

Per què llistem aquestes dues verdures? Per una raó molt semblant al que passa amb les taronges. Tant el bròquil com els espàrrecs perden gran part de les seves propietats quan són escalfats en el microones.

Llet materna

Llet materna SHUTTERSTOCK

Congelar la llet materna permet que les mares tinguin més independència durant el període de lactància. Cal recordar, però, que escalfar-la al microones no és la millor opció. Aquest petit electrodomèstic escalfa el menjar de forma desigual i això és un perill per a un nadó: algunes parts poden semblar fredes o a temperatura adequada, però altres estar massa calentes i provocar cremades.