La variant òmicron duplica els seus casos cada dos o tres dies i ja és present a 110 països, segons dades de l’Organització Mundial de la Salut (OMS). En la seva última actualització sobre la informació que té d’aquesta variant, l’OMS apunta que es transmet «significativament més ràpid» que la delta, però indica que les dades que arriben des del Regne Unit, Sud-àfrica i Dinamarca «suggereixen menor risc d’hospitalitzacions».

El dubte sobre la virulència

«De tota manera, el risc d’hospitalitzacions és només un aspecte de la gravetat», assenyala l’OMS, que afegeix que en aquests moments encara no pot acabar si la disminució del risc d’hospitalitzacions és causada per la immunitat per un contagi previ o per vacunació o si realment l’òmicron «pot ser menys virulenta».

Tot i assenyalar l’elevada transmissibilitat de l’òmicron, l’OMS apunta que els contagis estan baixant en una de les regions de Sud-àfrica on es va detectar primer. Tanmateix, assegura que encara no se sap si per la immunització o per l’«augmentada transmissibilitat intrínseca».