L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha alertat aquest dijous de la presència de salmonel·la en carn picada d'au comercialitzada a Espanya per la cadena de supermercats Lidl, sense que ara com ara s'hagi detectat cap cas al nostre país. Es tracta de la Carn Picada d'Au (Burger Meat de Pollastre-Gall d'indi), el consum de la qual s'aconsella evitar a totes les persones que tinguin el producte i el "retornin al punt de compra".

El lot en qüestió

En concret, l'article, comercialitzat per Lidl, es presenta en una safata de plàstic de 500 grams i es ven refrigerat; el seu Número de registre General Sanitari d'Empreses Alimentàries i Aliments (RGSEAA) és 10.027476/Z i el número de lot 3369, amb data de caducitat de 3 de juny de 2022.

L'AESAN ha llançat aquesta alerta després de rebre des de l'Aragó, a través del Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació (SCIRI), una alerta per la presència de salmonel·la en aquest producte, i ara ha estat enviada a totes les autoritats competents de cada comunitat per verificar la seva retirada del mercat.

"En tot cas, amb la informació disponible fins ara, no hi ha constància a Espanya de cap cas notificat associat a aquesta alerta alimentària", conclou el comunicat.