El Ministeri de Sanitat i les conselleries autonòmiques del ram han acordat aquest dijous a la Comissió de Salut Pública vacunar contra la verola del mico les persones amb alt risc de gravetat o d'exposició a la malaltia. En el moment en compte, i "tenint en compte la limitada disponibilitat de dosis", es prioritza la vacunació "postexposició" d'aquest col·lectiu. No es recomana en aquests moments la vacunació preexposició, tot i que "podria recomanar-se més endavant" en funció de l'evolució del brot i de la disponibilitat de vacunes.

L'Institut de Salut Carlos III ha confirmat aquest dijous 242 casos positius de verola del mico. Fins a avui ha rebut mostres de 486 casos sospitosos, 244 dels quals han estat descartats.

Llum verda a la quarta dosi de la vacuna contra la covid

D'altra banda, la Comissió ha aprovat administrar una quarta dosi de la covid-19 a la població més vulnerable, principalment usuaris de residències i majors de 80 anys.

Segons informa el Ministeri de Sanitat, l'administració d'aquesta quarta dosi, l'anomenada segona dosi de record, es durà a terme "en el moment més apropiat segons la situació epidemiològica".