L’artrosi és la patologia de l’aparell locomotor més freqüent. Al començament es va començar a investigar l’origen i semblava que era una afectació mecànica, produïda per un excés d’utilització dels teixits i una pèrdua de cartílag a causa de la sobrecàrrega del llarg de la vida. En els últims anys s’ha comprovat que, a part de la sobrecàrrega mecànica, hi ha una alteració de tots els teixits que conformen l’articulació.

* Os: és l’estructura fonamental, són dues superfícies òssies que s’articulen.

* Cartílag: és el teixit que recobreix la part de les superfícies òssies que contacten i que donen la mobilitat a l’articulació. És un teixit tou que absorbeix bé els impactes.

* Membrana sinovial: és l’estructura que embolcalla i uneix les dues parts òssies que conformen l’articulació, recobertes amb els cartílags corresponents. Secreta el líquid sinovial que alimenta els cartílags i disminueix la fricció entre les superfícies de l’articulació. Un component important del líquid sinovial és l’àcid hialurònic.

* Càpsula articular: Dona estabilitat a l’articulació. És a fora de la membrana sinovial.

* Lligaments: donen estabilitat a l’articulació.

* Músculs: donen moviment a l’articulació.

Tots aquests teixits necessiten un bon funcionament tant a nivell mecànic com a nivell molecular, i les citocines juguen un paper clau. S’ha demostrat que el sèrum autòleg ric en citocines augmenta la secreció d’àcid hialurònic de manera natural en l’articulació. A més d’afavorir l’expressió de gens protectors, facilita la reproducció de les cèl·lules i millora les seves propietats morfològiques.

A Clínica Salvans, especialistes en dolor muscular i articular, a Manresa, us oferim sèrum autòleg ric en citocines. És la tecnologia més avançada per millorar els símptomes de l’artrosi.