Segons l’OMS

Aquest entrepà té fama de saludable i és molt típic, però se'l relaciona amb un càncer

L'OMS ja va emetre una advertència el 2015 alertant que el seu consum s'hauria de reduir

Redacció

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ho va advertir el 2015 i vuit anys després el seu avís torna a córrer de boca en boca: l’entrepà d’embotit no és sa i, a més, se'l relaciona amb un tipus concret de càncer.

En efecte, l’OMS va fer públic un informe del Centre Internacional d’Investigacions sobre el Càncer (CIIC) que relaciona el consum de carn processada i el càncer colorectal. Per això, recomana a la població reduir el consum d’aquests productes, ja que d’aquesta manera pot disminuir el risc de desenvolupar aquesta malaltia. 

També cal recordar que és recomanable dedicar uns minuts a llegir les etiquetes dels embotits per saber quin percentatge real de carn contenen quan en comprem. Sorprenentment, podem trobar ‘pernil dolç’ o ‘gall dindi’ que només contenen un 55% o 60% de carn, i la resta d’ingredients afegits no són recomanables per a la salut.

A part de l’embotit, el pa que s’utilitza per fer aquests entrepans tampoc sol ser el més idoni per a la nostra salut. Normalment s’utilitza pa blanc, que està elaborat amb farines refinades, que se sotmeten a uns processos que redueixen la seva qualitat nutricional, a diferència del pa integral. Així, el pa blanc pot ser negatiu per a la salut perquè eleva els nivells de sucre en sang, augmenta la tendència a acumular grassa i pot produir un efecte inflamatori al nostre cos, i que pot derivar en diferents problemes de salut.