L’Alzheimer és el tipus de demència més freqüent. A Manresa, les persones afectades i les seves famílies disposen des de l'any 2014, d'una unitat mèdica on dirigir-se i que inclou tots els recursos necessaris per abordar la malaltia. Es tracta de la Unitat Ambulatòria de Demències del Bages, ubicada a l'Hospital de Sant Andreu, que és fruit del treball conjunt de la Fundació Sociosanitària de Manresa (FSSM) i la Fundació Althaia

La col·laboració de les dues institucions ha permès unificar i coordinar tots els recursos assistencials en un únic espai, que s'ha convertit en el referent en la diagnosi de demències. Aquesta manera de treballar, asseguren des d'Althaia, "beneficia el pacient i les seves famílies, a qui s’ofereix una atenció integral de la seva patologia".

La Unitat Ambulatòria de Demències del Bages, que atén pacients de totes les edats i de diferents graus, està formada per un equip de vuit professionals, tant de Sant Andreu Salut com d'Althaia. El servei inclou un neuròleg (Dra. Anna Mas), dos geriatres (Dr. Joan Catena i Dra. Cristina Pardo), dues psicòlogues (Mari Cruz Crespo i Maribel Martínez), una infermera gestora de casos (Elena Rovira), una psiquiatra consultora (Dra. Marta Puig) i una treballadora social consultora (Eva Lozano).

A més, a Manresa també hi ha activa l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer i Altres Demències del Bages, Berguedà, Moianès i Solsonès (AFABBS). Creada a final del 2000, assessora i ajuda a familiars de persones amb Alzheimer o altres demències.

  • Associació AFABBS
  • entre Hospitalari
  • Carrer Flor de Lis, 33, pral, despatx 4 (08242 Manresa)
  • 93 877 26 50
  • Web: http://www.afabbs.com/