Les vacances sovint comporten excessos a l'hora d'alimentar-se. Tanmateix, amb la tornada a la rutina, hi ha qui busca redimir-se dels capricis de més que s'han permès durant els mesos estivals. Per això, en aquest article, t'expliquem les cinc coses que no has de menjar si el teu objectiu és perdre pes. Cada petit canvi, compta.

Productes ultraprocessats

Els ultraprocessats són aliments no naturals elaborats de manera artificial per la indústria alimentària. Identificar-los és senzill, ja que són aquells que tenen més de tres ingredients. Per exemple els brioixos industrials. Si vols perdre pes has de fugir d'aquest tipus de productes i substituir-los per menjar real (en anglès "real food"). Molts s'estan apuntant en els últims mesos a les xarxes socials a la moda d'alimentar-se només d'aquests productes. No és difícil menjar bé: canvia els snacks per fruita i hauràs millorat considerablement la teva alimentació.

Sucre

És important tenir en compte la quantitat de sucre que ingerim, ja que menjar-ne una gran quantitat al dia pot comportar problemes per a la salut. Per això és necessari reduir-la. Prova de fer petits passos per a prendre menys sucre: el cafè, per exemple, amb sacarina. Així reduiràs en diverses cullerades la quantitat total de sucre que prens en el dia a dia.

Refrescos

Si ets un amant de les begudes ensucrades, ben segur que consumeixes refrescos. Encara que és preferible beure aigua, si et vols donar un caprici, hauries de considerar ingerir la versió zero d'aquests productes. Tenen un sabor pràcticament igual a l'original, però porten menys sucre. Prova de canviar-te de varietat, així evitaràs centenars de calories. A més, tria sempre que sigui possible la versió zero davant la light.

Galetes i dolços

L'esmorzar és el menjar més important del dia. Tots els experts ho diuen. Però, has notat alguna vegada que per molt que mengis galetes i dolços, una estona després tens gana una altra vegada? Això és perquè les calories d'aquesta mena d'aliments no són les adequades. Prova de canviar les galetes i els brioixos per fruita, formatge o iogurt.

Alcohol

Segur que has escoltat mil vegades això de tenir una "panxa cervesera" o que l'alcohol són "calories buides". Si beus habitualment alcohol prova de deixar de fer-ho durant diverses setmanes i veuràs com respon l'organisme. Les calories depenen de la graduació de l'alcohol. Per aquest motiu, per cada copa de 100 ml d'alcohol que ingereixis, les begudes que més t'engreixen són el vodka (300 kcal), l'anís (297), el whisky i el conyac (280) i el rom i la ginebra (244).