Si vols rebaixar uns quants quilos el teu pes, pren nota del superaliment que avui et presentem. Segurament ja el coneixes, però potser no ets conscient dels beneficis que t'aporta (i en són molts). És una molt bona opció per dinar o sopars i es pot bullir, fer al forn... I de mil maneres més. Aquest superaliment és el moniato.

Per seguir una alimentació saludable és imprescindible saber quins són els millors aliments i, a més, fer exercici. Els nutricionistes recomanen evitar menjar el mateix cada dia per no cansar-nos i afavorir que el procés d'aprimar-nos sigui més amè i senzill. Aprendre a cuinar i barrejar nous ingredients és ideal per realitzar deliciosos menús diaris.

El moniato (el seu nom científic és Ipomoea moniatos) és una hortalissa semblant a la patata en nom i en forma, tot i que ambdues són molt diferents botànicament parlant. El moniato és originari del Perú i el va introduir a Europa Cristòfor Colom i, posteriorment, els navegants espanyols el van expandir pels arxipèlags del Pacífic que van estar sota la sobirania espanyola fins al 1898.

Deliciós, saciant, nutritiu, poc calòric, i molt beneficiós per a l'organisme, el moniato sempre ha estat considerat un cultiu tropical. Ara bé, amb el canvi climàtic i l'escalfament global cada vegada es cultiva a més llocs, essent Espanya la primera productora europea. La seva excel·lent carn és fàcil de digerir, rica en antioxidants, ideal per al trànsit intestinal, la vista, la pell i la hipertensió. I igual que tots els vegetals, és una font de minerals i vitamines.