Som conscients de la importància que la salut dels peus té per a la salut en general? S’han de cuidar perquè són una estructura molt complexa, que pot desenvolupar problemes que afecten a la salut i al benestar general del pacient.

Aquest dissabte, 8 d’octubre, és el Dia Internacional de la Podologia i és bo recordar que és la professió de les Ciències de la Salut que s’ocupa de la recerca, prevenció, diagnòstic i tractament de les deformitats, patologies i lesions del peu. 

El podòleg és la persona que diagnostica i tracta les diferents alteracions i malalties del peu, que poden ser moltes i diverses, ja sigui per l’aparició de patologies que entre d’altres factors, poden ser causa de l’edat, que debilita les articulacions; herència genètica; desgast o ús continuat de calçat inadequat.

Problemes freqüents

Els galindons és una malaltia habitual i són una massa dura i dolorosa en l’articulació del dit gros del peu. Les durícies també són motiu de consulta i es formen a causa de l’engruiximent de la pell per la fricció. També ens poden créixer berrugues a la planta del peu que s’han de tractar. I altres problemes freqüents són les ungles encarnades, el peu d’atleta, els peus plans o els fongs.

Revisió podològica

Revisió podològica Clínica del Peu Josep Oller

Dades curioses sobre els peus

  • Es calcula que una persona pot arribar a caminar unes 150.000 milles durant la seva vida, que equivaldria a fer la volta al món unes sis vegades.
  • La planta del peu compta amb unes 360 glàndules sudorípares.
  • Els peus freds poden ser un símptoma d’un flux sanguini insuficient. 
  • Les ungles dels peus creixen 0.1 mil·límetres al dia, és a dir uns 3 mil·límetres al mes.
  • El peu té el 25% del total dels ossos del cos humà. Cada peu està format per 26 ossos, 33 articulacions i més de 100 tendons, músculs i lligaments. Aquestes estructures permeten complir amb la funció de ser la base de l’aparell locomotor.
  • El taló del peu genera una força d’impacte del 100% del pes del cos.
  • Tenint en compte que la mida del peu pot variar segons l’acumulació de líquids és recomanable que les sabates es comprin a la tarda, assegurant la mida ideal del calçat.
  • Els peus són un reflex de l’estat de salut de l’organisme.
Paicent en una visita al podòleg

Paicent en una visita al podòleg Clínica del Peu Josep Oller

CLÍNICA DEL PEU JOSEP OLLER

C/ Sant Joan d'en Coll, 21 baixos

688 605 319 / 93 669 39 24

jollerpodoleg@gmail.com