Som conscients de la importància que la salut dels peus té per a la salut en general? S’han de cuidar perquè són una estructura molt complexa, que pot desenvolupar problemes que afecten a la salut i al benestar general del pacient.

Aquest dissabte, 8 d’octubre, és el Dia Internacional de la Podologia i és bo recordar que és la professió de les Ciències de la Salut que s’ocupa de la recerca, prevenció, diagnòstic i tractament de les deformitats, patologies i lesions del peu. 

El podòleg és la persona que diagnostica i tracta les diferents alteracions i malalties del peu, que poden ser moltes i diverses, ja sigui per l’aparició de patologies que entre d’altres factors, poden ser causa de l’edat, que debilita les articulacions; herència genètica; desgast o ús continuat de calçat inadequat.

Problemes freqüents

Els galindons és una malaltia habitual i són una massa dura i dolorosa en l’articulació del dit gros del peu. Les durícies també són motiu de consulta i es formen a causa de l’engruiximent de la pell per la fricció. També ens poden créixer berrugues a la planta del peu que s’han de tractar. I altres problemes freqüents són les ungles encarnades, el peu d’atleta, els peus plans o els fongs.

Revisió podològica Clínica del Peu Josep Oller

Dades curioses sobre els peus

  • Es calcula que una persona pot arribar a caminar unes 150.000 milles durant la seva vida, que equivaldria a fer la volta al món unes sis vegades.
  • La planta del peu compta amb unes 360 glàndules sudorípares.
  • Els peus freds poden ser un símptoma d’un flux sanguini insuficient. 
  • Les ungles dels peus creixen 0.1 mil·límetres al dia, és a dir uns 3 mil·límetres al mes.
  • El peu té el 25% del total dels ossos del cos humà. Cada peu està format per 26 ossos, 33 articulacions i més de 100 tendons, músculs i lligaments. Aquestes estructures permeten complir amb la funció de ser la base de l’aparell locomotor.
  • El taló del peu genera una força d’impacte del 100% del pes del cos.
  • Tenint en compte que la mida del peu pot variar segons l’acumulació de líquids és recomanable que les sabates es comprin a la tarda, assegurant la mida ideal del calçat.
  • Els peus són un reflex de l’estat de salut de l’organisme.

Paicent en una visita al podòleg Clínica del Peu Josep Oller

CLÍNICA DEL PEU JOSEP OLLER

C/ Sant Joan d'en Coll, 21 baixos

688 605 319 / 93 669 39 24

jollerpodoleg@gmail.com