Els vegetals i les fruites han de ser la base de la nostra dieta. És molt important, ja que s'ha demostrat que consumir-ne cinc peces al dia ajuda a allargar la vida. Una de les fruites que més ens poden ajudar és el kiwi, que és una gran font de vitamina C. De fet, n’aporta el doble que la taronja. Per això, és molt interessant incloure kiwis en la nostra alimentació, sigui quin sigui el nostre objectiu a nivell físic. 

Beneficis de la vitamina C

La vitamina C –o àcid ascòrbic– és un gran antioxidant que facilita l’absorció del ferro a nivell gastrointestinal. Es recomana ingerir-ne cada dia entre 75 i 90 mg. I atenció: un sol kiwi ja aporta aquesta quantitat de vitamina C, així que amb la ingesta d’una peça diària de kiwi ja cobriríem aquest requeriment.

Eliminar el greix

Així mateix, consumir kiwi també pot anar molt bé si volem eliminar greix del nostre cos. Si bé cap aliment és aprimador, menjar aquesta fruita pot ajudar-nos a aconseguir un dèficit calòric, ja que té poques calories: conté una mitjana de 80 kcal per cada 100 grams. Això sí, no podem eliminar de la dieta altres aliments que ens permetin fer un conjunt equilibrat.

Cal recordar que la pèrdua de greix només s’aconsegueix quan hi ha dèficit calòric. És a dir, quan es consumeixen menys calories de les que es gasten. No obstant, és important fer-ho sota la supervisió d’un professional de la nutrició que vetlli perquè aquest procés es faci de forma saludable

Idees per menjar kiwi

La millor forma de menjar fruites és fent-ho amb la peça sencera, sense esprémer-la o triturar-la, i crua. En el cas del kiwi, aquestes són algunes bones opcions per consumir-lo:

  • La peça sencera com a berenar, postres o entre hores
  • Barrejat amb iogurt natural sense sucre (s'hi poden afegir altres fruites o fruita seca)
  • A trossets en una amanida