Espinacs: posa'ls a la dieta si vols perdre pes i greix abdominal

Es tracta d'un aliment molt recomanat pels nutricionistes

L.N.E.

El cos humà no té gaires secrets, és tot química. Per això, perdre pes és un exercici que requereix l'assessorament i l'acompanyament d'un nutricionista que conegui com funciona per dins i els hàbits de cada persona interessada a perdre pes per elaborar recomanacions personalitzades i acompanyar-la durant el procés.

Una dieta molt estricta no sol donar bons resultats, ja que l'estrès pot jugar una mala passada i produir trastorns alimentaris. Alguns aliments, els que més ens agraden, no els podem eliminar del menú tot i que ens semblin recomanables o encara que siguin hipercalòric. El truc és saber-los consumir en la quantitat justa i combinar-los amb els que sí que ens ajudaran a perdre pes.

I avui, el que et proposem si vols perdre pes i greix abdominal és que introdueixis un petit canvi a la teva dieta: una ració d'espinacs i verdures de fulla verda.

Menjar espinacs i les fulles verdes

Els espinacs i les verdures de fulla verda són indispensables en una dieta per aprimar-se. Tenen una alta quantitat de fibra; sobretot fibra soluble que és molt beneficiosa per accelerar el trànsit intestinal. A més, són coneguts per la seva capacitat per reduir el greix abdominal i afavorir el sistema digestiu.

Un altre dels seus avantatges: els espinacs i les bledes, per exemple, són uns aliments molt saciants. Aquesta qualitat els converteix en l'aliat perfecte per aquelles dietes en què la reducció calòrica sigui significativa i hi hagi molta sensació de gana.

Cal consumir-los diàriament?

La recomanació de molts dietistes és incloure els espinacs i les verdures de fulles verdes el màxim possible a la dieta. Es pot combinar amb altres verdures o consumir-les en batuts. I el consum diari és recomanable. Un estudi publicat per la Biblioteca Nacional dels Estats Units constata que el consum diari d'espinacs redueix tant el greix corporal com el pes. Qui en consumeixen diàriament s'aprima un 43% més d'aquells que no els inclouen a la seva dieta.

Com cuinar-los?

Els espinacs tenen més possibilitats del que pot semblar a priori. Es poden menjar saltejats, en amanides, inclosos en remenats i incorporats en guisats de llegums. També es poden utilitzar per omplir pits de pollastre o filets de peix. Una altra opció és incloure'ls en batuts verds.