Tres sopars lleugers per no cometre excessos abans de Nadal

Sopars d'empresa, quedades amb amics, reunions familiars... compensa els àpats abundants amb aquestes propostes saludables

M.C.

Nadal arriba en pocs dies i entrem en les setmanes dels esdeveniments socials. Sopars d'empreses, quedades amb amics i reunions familiars són la principal activitat aquests dies i totes amb un eix central: el menjar.

Si no vols passar-te de la ratlla amb els àpats abundants i et ve de gust compensar els llagostins, patés, embotits i altres menjars nadalencs amb una cosa saludable apunta aquests tres sopars lleugers i baixos en calories.

Lluç al vapor amb verdures

Lluç al vapor

Lluç al vapor / SHUTTERSTOCK

Ingredients:

  • 4 lloms de lluç
  • Verdures al gust (bròcoli, carxofes, pastanaga...)
  • 4 grans d'all
  • Pebre vermell
  • Oli d'oliva i sal

Elaboració:

  • Fileteja el lluç, retirant les espines i la pell. Neteja bé les verdures i talla-les en daus. Posa-ho tot al vapor durant uns 10 minuts i afegeix uns alls prèviament fregits.

Pit de pollastre a la llimona

Pit de pollastre a la llimona

Pit de pollastre a la llimona / SHUTTERSTOCK

Ingredients:

  • 2 pits de pollastre
  • 3 patates
  • 1 llimona
  • 2 alls
  • Pebre negre
  • Oli d'oliva i sal

Elaboració:

  • El primer pas és filetejar els pits de pollastre, per després macerar-los amb llimona i alls picats. Tallar les patates i posar-les en una font al forn a 200 graus després de salpebrar. Introduir els pits de pollastre en el forn fins que es daurin.

Remenat de bolets

Remenat de bolets

Remenat de bolets / SHUTTERSTOCK

Ingredients:

  • Bolets o xampinyons al gust
  • 2 o 3 ous
  • All
  • Sal i pebre

Elaboració:

  • Aquesta recepta és molt senzilla al mateix temps que deliciosa com a sopar saludable. Tan sols cal seleccionar els bolets o xampinyons que més ens agradin i ofegar-los amb uns alls i poc oli. Quan estiguin fets s'afegirà l'ou reduint la intensitat del foc o apartant la paella del mateix i regirant. El millor és no fer massa l'ou i deixar-lo melós.