Nadal arriba en pocs dies i entrem en les setmanes dels esdeveniments socials. Sopars d'empreses, quedades amb amics i reunions familiars són la principal activitat aquests dies i totes amb un eix central: el menjar.
Si no vols passar-te de la ratlla amb els àpats abundants i et ve de gust compensar els llagostins, patés, embotits i altres menjars nadalencs amb una cosa saludable apunta aquests tres sopars lleugers i baixos en calories.
Lluç al vapor amb verdures
Ingredients:
- 4 lloms de lluç
- Verdures al gust (bròcoli, carxofes, pastanaga...)
- 4 grans d'all
- Pebre vermell
- Oli d'oliva i sal
Elaboració:
- Fileteja el lluç, retirant les espines i la pell. Neteja bé les verdures i talla-les en daus. Posa-ho tot al vapor durant uns 10 minuts i afegeix uns alls prèviament fregits.
Pit de pollastre a la llimona
Ingredients:
- 2 pits de pollastre
- 3 patates
- 1 llimona
- 2 alls
- Pebre negre
- Oli d'oliva i sal
Elaboració:
- El primer pas és filetejar els pits de pollastre, per després macerar-los amb llimona i alls picats. Tallar les patates i posar-les en una font al forn a 200 graus després de salpebrar. Introduir els pits de pollastre en el forn fins que es daurin.
Remenat de bolets
Ingredients:
- Bolets o xampinyons al gust
- 2 o 3 ous
- All
- Sal i pebre
Elaboració:
- Aquesta recepta és molt senzilla al mateix temps que deliciosa com a sopar saludable. Tan sols cal seleccionar els bolets o xampinyons que més ens agradin i ofegar-los amb uns alls i poc oli. Quan estiguin fets s'afegirà l'ou reduint la intensitat del foc o apartant la paella del mateix i regirant. El millor és no fer massa l'ou i deixar-lo melós.