La plastilina Tiger és una joguina d’argila modelable que s’utilitza per crear diferents figures i dissenys. Es presenta en diferents colors i textures, i és molt popular entre nens i adults per la seva facilitat d’ús i la varietat de possibilitats creatives que ofereix.

A més, és suau al tacte i es pot emmotllar fàcilment amb les mans o eines especialitzades. És una plastilina d’alta qualitat i es pot utilitzar diverses vegades si es guarda adequadament.

Tanmateix, el sistema europeu d’alertes ràpides de productes no alimentaris (Safety Gate) ha donat a conèixer una nova alerta sobre aquest producte destinat a públic infantil.

Problema de seguretat

Aquesta argila de modelar s'ha de retirar de la venda per falta de seguretat química, segons informa l’alerta europea, ja que els nivells de migració de bor incompleixen els requeriments de la Directiva de Seguretat de Joguines.

Es tracta d’un paquet de cinc pots transparents d’argila per modelar de cinc colors diferents: groc, verd, vermell, morat i blau, de 35 grams cada un. La referència és 3014809 i el número de lot, 238560. El producte, fabricat a la Xina, el distribueix l’empresa Flying Tiger Copenhague.

El bor és una substància tòxica i pot afectar l’organisme. En contacte amb la pell pot provocar lesions cutànies, i una intoxicació per bor en cas d’ingestió accidental pot tenir greus efectes, immediats i a llarg termini, des de vòmits i diarrees i altres problemes gastrointestinals, fins a provocar agitació o debilitat, arrítmies, convulsions...

A més, se sap que la intoxicació per bor afecta la salut reproductiva, ja que causa toxicitat testicular i problemes de fertilitat.