Puc menjar patates cada dia?

Aquest tubercle forma part de la nostra dieta i de la nostra cuina, però és saludable menjar-ne diàriament?

Redacció

Són fàcils de combinar amb altres ingredients i molt ràpides de preparar: les patates són un dels aliments imprescindibles a la nostra dieta i a la nostra cuina, i fins i tot constitueixen la base d'un dels nostres plats més estimats, la truita de patates.

Aquest aliment és originari del Perú i no va arribar a Europa fins el 1537. Segons dades de l'últim informe elaborat pel govern espanyol sobre el consum alimentari a Espanya el 2021, durant aquest any es van ingerir 1.353 mil milions de quilos d'aquest aliment a Espanya.

Són beneficioses per a la nostra salut?

Les patates són un aliment considerat saludable... però, és realment així? Sacia, conté antioxidants, és una gran font de potassi, ric en vitamina Bfibra i ajuda al sistema immunitari. De fet, un estudi del departament de ciències nutricionals de la Universitat Estatal de Pennsilvània, als Estats Units, conclou que consumir diàriament una patata (sense fregir), millora la qualitat de la dieta i, per tant, és beneficiós per a la salut.

Tenen algun inconvenient?

Amb totes aquestes característiques positives, pot resultar difícil pensar que aquest aliment té algun inconvenient, però la veritat és que sí que en té. Fregidescongelades, de bossa, o en truita són algunes de les nostres formes preferides de consumir la patata, però no les més saludables. D'aquesta manera, la seva ingesta pot provocar un augment de pes i fins i tot si es consumeixen de manera excessiva, un sobrepès.

A més, aquest aliment conté una substància anomenada glucoalcaloides, la qual, en grans quantitats, pot resultar tòxica i provocar dolors en l'abdomenpicors, augment de la son i augment de la sensibilitat.

El tubercle més famós del país és un gran aliat per a la nostra salut, però hem de ser acurats amb la forma en què el consumim.