Què li passa al teu cos si menges un tomàquet cada dia?
Coneix els beneficis que pot tenir per al teu organisme
Assutena Mendieta Delgado
Seguir una alimentació variada, basada en productes saludables, és la principal clau per aconseguir un estil de vida òptim. Hi ha certs aliments que ens aporten els beneficis que el nostre cos necessita i que els experts ens recomanen menjar-los diàriament. El kiwi, l'alvocat, les nous i els ous són exemples d'aquest tipus d'aliments que podem introduir en els nostres menús dia rere dia. Ara, analitzarem un altre d'aquests productes i veurem què passa si el menges cada dia.
Els beneficis del tomàquet
El tomàquet és un dels aliments més beneficiosos que podem prendre a la nostra dieta. Aquest producte és una font de vitamines i minerals que ajuden a enfortir el nostre sistema immunitari. A més, també cal destacar-ne el contingut en licopè, que segons alguns estudis, ajuda a reduir el risc d'alguns càncers.
Per si no fos prou, és un aliment lleuger i baix en calories, perfecte per a les dietes de control de pes. A més, la seva versatilitat el converteix en un indispensable a tots els rebosts. En amanida, sec, o ratllat són només algunes de les múltiples preparacions a què es presta.
Entre els beneficis de consumir un tomàquet al dia destaquen els següents:
- Ajuda a tenir una bona digestió
- Millora l'elasticitat i preveu l'envelliment prematur de la pell gràcies als elements antioxidants
- Regula el trànsit intestinal perquè és molt ric en fibra i aigua
- Protegeix els pulmons
- Ajuda a controlar la tensió arterial i prevé les malalties cardiovasculars
- Disminueix els nivells de colesterol
- Combat les infeccions
- Prevé certs tipus de càncer
- Millora la salut visual gràcies a la luteïna i la vitamina A que conté
Tot i que, aquest aliment és molt beneficiós per a l'organisme, no és convenient fer-ne un consum excessiu perquè en algunes persones pot provocar problemes de reflux o acidesa.
La forma més saludable de menjar tomàquets cada dia
- Prendre tomàquets crus és la forma més habitual de consum: en amanida, ratllat sobre una torrada, o simplement, partit amb un rajolí d'oli d'oliva verge extra.
Tot i això, alguns estudis afirmen que amb la calor s'augmenta el poder antioxidant del licopè, per la qual cosa consumir tomàquets cuits es converteix en una opció molt recomanable per lluitar contra els radicals lliures i mantenir el nostre organisme sa i protegit. Combina les diferents maneres de preparar-lo per beneficiar-te al màxim de les seves múltiples propietats.
- La Policia Nacional alerta sobre aquesta estafa que buida els comptes bancaris
- Ikea sorprèn amb el sabater per a l'entrada que sembla un moble de disseny
- El gest desagradable d'una soltera en conèixer l'afició de la seva cita a 'First Dates
- La floració de les tulipes, un fenomen turístic al Berguedà
- Una desena de famílies d'Olvan denuncien que els fan fora de casa tot i haver pagat sempre el lloguer: "És un malviure
- Una alumna d’ESO es tira per la finestra d’una escola de Balaguer i resulta ferida
- Viure amb lipedema, la malaltia de les dones que només s'engreixen: "Em vaig sentir alliberada quan vaig saber per què guanyava tants quilos
- Necrològiques del 8 d'abril del 2024