Viral

Cafè o te matxa? Aquestes són les principals diferències

La gran diferència que fa que els amants del cafè es passin al matxa és el seu efecte

Una taça de te matxa

Una taça de te matxa / LOUNO MOROSE

Estela Martín

La febre del te matxa no fa més que créixer. Cada vegada són més els que es passen del cafè a aquest te japonès per les seves propietats beneficioses i molts es pregunten les diferències bàsiques entre el te matxa i el cafè.

La veritat és que són dues begudes completament diferents, tant en sabor i composició nutricional com en els efectes que produeixen al cos. Per començar, el cafè és una beguda rica en cafeïna i amb un sabor fort i amarg; en canvi, el te matxa és una beguda suau i cremosa amb un sabor més aviat dolç i herbaci. Quant a composició nutricional, el cafè és ric en cafeïna i antioxidants, mentre que el matxa conté més aminoàcids i antioxidants –també conté cafeïna però en menys quantitat–.

Més aminoàcids, menys estrès

La gran diferència que fa que els amants del cafè es passin al matxa és el seu efecte: el te japonès és més saludable i és una bona opció per als que volen reduir el seu consum de cafeïna i evitar els problemes d’ansietat i alteracions del son que pot arribar a provocar el cafè. Segons expliquen des de Matcha&Co, empresa especialitzada en aquest te en pols, el matxa té molts beneficis que fan distingir-lo (positivament) del cafè.

Com ara la millora de la concentració. La L-teanina –un aminoàcid– que conté afavoreix significativament la concentració, la memòria i la reducció de l’ansietat.

Així mateix, a diferència del cafè, el matxa promou la relaxació, però alhora és energitzant, i pot ajudar a reduir l’estrès i l’ansietat. El matxa també conté nutrients –catequines i polisacàrids– que poden ajudar a enfortir el sistema immunològic per prevenir malalties.