La innovadora tècnica quirúrgica per al mal d’orella

El servei d’Otorrinolaringologia de la Clínica Sant Josep ofereix una tècnica innovadora per a les persones amb problemes a la trompa d’Eustaqui

Especialistes de la Clínica Sant Josep

Especialistes de la Clínica Sant Josep / Clínica Sant Josep

Clínica Sant Josep

Viatjar en avió, practicar submarinisme o fer alpinisme són alguns exemples d’activitats que poden provocar mals d’orella. Aquest dolor a les orelles, pressió i dificultats auditives apareixen pels canvis d’alçada i a conseqüència d’una funció incorrecta de la Trompa d’Eustaqui, que regula els canvis de pressió. 

Quan el problema persisteix significa que la Trompa d’Eustaqui no pot realitzar correctament les seves funcions principals, que són protegir l’orella mitjana, igualar la pressió de l’aire a banda i banda del timpà i ajudar a drenar la mucositat. Quan això passa, diu el Dr. Guillem Viscasillas, otorrinolaringòleg i especialista en rinologia de la Clínica Sant Josep, "poden aparèixer danys permanents a l’orella i el timpà, dificultats auditives i la sensació de tenir les orelles tapades en qualsevol situació". 

Per donar resposta a les persones que pateixen aquest problema, l’equip d’Otorrinolaringologia de la Clínica Sant Josep ha començat a realitzar una cirurgia eficaç i mínimament invasiva que redueix els símptomes i millora la seva qualitat de vida. Es tracta d’una intervenció quirúrgica ambulatòria que l’equip ha dut a terme en diversos centres hospitalaris els darrers cinc anys i que ara, arriba, també es podrà fer a la clínica.

Ara, amb aquesta intervenció els pacients poden alleugerir el malestar i el dolor. La intervenció dura pocs minuts i el pacient pot incorporar-se a les rutines l’endemà. 

El Dr. Ignacio Clemente, també otorrinolaringòleg i especialista en rinologia i otologia, explica que la tècnica quirúrgica consisteix a dilatar la trompa d’Eustaqui per restaurar la seva funció. "Aconseguim millorar l’entrada i sortida d’aire de l’orella i, alhora, també s’hi redueix la presència de moc i possibles infeccions". Clemente apunta que un 75% dels pacients operats amb aquesta tècnica presenten "una reducció important dels símptomes".

Si voleu posar-vos en contacte amb el servei d’Otorrinolaringologia, podeu fer-ho a través del telèfon 93 874 42 98 o demanant hora a través de l’app Espai Pacient o la pàgina web espaipacient.clinicasantjosep.cat.