L'alvocat s'ha convertit en els últims anys en una de les fruites més venudes a Espanya. Cada vegada són més aquells que incorporen l'aliment en les seves dietes, ja que té molts beneficis.

L'alvocat és un aliment ric en griexos monoinsaturats, té una gran quantitat de vitamines, potassi, minerals i fibra, que el converteixen en una de les millors opcions per a incloure'l en una alimentació equilibrada.

Tot i així, com passa amb tots els aliments, segons indica l'OCU (Organització de Consumidors i Usuaris), hi ha certes persones que pel seu estat de salut haurien d'anar amb compte a l'hora de consumir la fruita.

L'OCU explica que les persones que segueixen una dieta hipocalòrica haurien de limitar el consum d'alvocats, ja que té una gran quantitat de greixos i calories: per cada 100 grams, compta amb unes 150 quilocalories.

També està contraindicat per a les persones amb problemes d'insuficiència renal, ja que té una quantitat elevada de potassi. I finalment, els alvocats poden produir reaccions al·lèrgiques a algunes persones, especialment als al·lèrgics al làtex.