El vi
Falçó 2024

Falçó 2024 / Arxiu particular
La varietat de raïm negre més atractiva, comercialment parlant, és la Garnatxa. Les seves aromes a fruita i flor i la seva suavitat en boca la fan molt agradable.
Hi ha diferents tipus de Garnatxa: la Tintorera de Yecla, la Borruda de la Terra Alta i també la Garnatxa Alta. Tot i que amb matisos diferents, totes tenen la textura sedosa en boca, i les notes de fruita poden ser més fresques o més madures segons el microclima de la zona.
Avui presentem el Falçó, la Garnatxa negra del Bages. El nostre clima té marcades Influències continentals, on els canvis tèrmics entre el dia i la nit són molt acusats. Això fa que el vi sigui més fresc, amb una bona expressió varietal de fruites i flors, gràcies també a una elaboració acurada.
Casualment, també tenim un bon formatge de la comarca del Bages (Artés) amb el mateix nom, i que amb un polsim de comí de prat per sobre s’entén perfectament amb aquest vi.
Falçó vi i Falçó formatge, una perfecta harmonia 100% Bages.
DOC: Pla de Bages Preu: 10 €
- Mor en un accident a la C-55 Miquel Caelles Campà, exregidor de Súria i professor a la Joviat
- La reacció d'un policia de Manresa per un embús en hora punta: «Tenim coses més importants a fer...»
- Toni Martínez, granger de Callús, parla del confinament de les gallines: «Si els canvies la rutina i les tanques, s’estressen i no ponen tant»
- Un manresà inaugura aquest dissabte a Sant Fruitós una empresa d’elaboració de licors artesanals
- Un gran niu de vespa asiàtica just a sota d'un balcó a Manresa
- La propietària d'una fleca del Moianès, obligada a traspassar el negoci en descobrir que és celíaca després de més de 20 anys d’ofici
- L'home que es passejava per Manresa amb una arma simulada va ser detingut per entrar a la delegació del Govern amb la pistola
- La Mola es treu 15 tones de sobre
