Cada cop té menys sentit negar-ho. El canvi climàtic és una realitat. Però podem contribuir a reduir-ne els efectes amb petits gestos com ara reciclar o reutilitzar. I és que aquest any que acaba ens ha fet ser conscients que frenar el canvi climàtic és possible i està a les nostres mans. I no som els únics que ho pensen. La tendència és global. I la solució, a l'abast de tothom.

Aquests són els països que més estan lluitant contra el canvi climàtic

Suècia, Dinamarca i Noruega lideren el rànquing sobre transició energètica global. Aquest darrer és un dels estats més sostenibles del món i exporta grans quantitats d'electricitat a territoris veïns. Escandinàvia compta amb un reeixit model energètic propi, basat en les energies netes, la mobilitat elèctrica i el compliment dels objectius de desenvolupament sostenible.

Costa Rica té energia renovable garantida per als propers 15 anys. La hidroelèctrica, la geotèrmia i l'eòlica són les principals energies presents a la generació del Sistema Elèctric Nacional (SEN) del país caribeny. Costa Rica amb prou feines depèn de recursos fòssils i l'autoproveïment a partir de fonts pròpies, sumat a la diversitat de fonts d'energia i baixos costos de producció, permeten als costa-riquenys tenir garantida una producció renovable fins, com a mínim, el 2035.

Austràlia ha aconseguit gairebé 1 kW d’energia solar per càpita després de la seva aposta massiva per la instal·lació de plaques solars. En tan sols un any, el país austral ha instal·lat panells fotovoltaics en més de 370.000 llars i empreses i actualment més del 31% de les llars australianes tenen plaques solars a la teulada.

El canvi climàtic avança. Close-up view of a huge coal-fired power station

A Islàndia, més del 80% de les llars es proveeixen amb energia renovable. Les condicions geològiques de l'illa proporcionen una gran quantitat de recursos geotèrmics i hidroelèctrics que permeten als habitants aprofitar aquestes fonts renovables pròpies per satisfer les necessitats de consum domèstic. Tot un exemple a seguir, el d'un país que fins al començament del 1970 s'abastia fonamentalment amb combustibles fòssils. Avui dia, però, les centrals hidroelèctriques i la geotèrmia abasteixen gran part de la demanda energètica d'Islàndia.

I a Espanya, què?

Sabies que, avui dia, Brussel·les, amb poc més de 180.000 habitants, té instal·lades més plaques solars que tot Espanya?

Panell solar.

Actualment, el nostre país se situa al novè lloc del món en potència renovable instal·lada, però ho tenim tot a favor per continuar pujant posicions a la llista. Un clima ideal amb més de 1.700 hores de sol a l'any, terrenys, accés a la xarxa, tecnologia… I el més important: la solidaritat i l'activisme de la gent.

Cada cop són més les persones que no es conformen a deixar les coses en mans dels altres i estan prenent mesures de forma individual per millorar el planeta. Per exemple, unint-se a La Revolució de les Teulades i instal·lant plaques solars a la teulada, des del sofà de casa.

És possible fer-ho, a més, sense avançar ni un sol euro gràcies a les subvencions Next Generation de la Unió Europea i els diferents canvis legislatius que estan aplicant les comunitats autònomes, per la qual cosa convertir la teulada en una teulada verda és molt més fàcil del que potser havies imaginat. Holaluz, a través de La Revolució de les Teulades, vol convertir el màxim de teulades en energia 100% verda per al nombre més gran possible de persones a Espanya.

La Revolució De Les Teulades

I com podem produir més energia solar a Espanya? Molt fàcil, canviant el model energètic actual cap a un model que fomenti la generació d’energia d’origen renovable. Així, com més energia generem gràcies a les plaques solars que tenim a les teulades, menys dependrem d'altres energies i, per tant, més barata i neta serà la que utilitzem. D'aquesta manera, i complint els Objectius 7 i 13 de Desenvolupament Sostenible marcats per l'ONU, serà possible garantir l'accés a una energia assequible, segura i sostenible i adoptar mesures urgents per combatre el canvi climàtic i els seus efectes.

Holaluz aspira a transformar en energia neta els 10 milions de teulades que encara segueixen lliures a Espanya i aconseguir que la producció d'energia renovable al nostre país arribi al 81%. Com? A través d'atenció personalitzada, total flexibilitat i buscant sempre l’impacte positiu més gran per al planeta i els seus clients.

Tal com ens han demostrat altres països, lluitar contra el canvi climàtic és possible i mai no ha estat tan fàcil com fer-ho amb La Revolució De les Teulades. T'imagines que col·loquem Espanya al capdamunt de la llista de països que lluiten contra el canvi climàtic?