La tempesta d’intensitat molt forta situada des d’última hora de la tarda d’aquest dimarts sobre el litoral nord de València ha causat nombrosos problemes en el trànsit, talls al metro i el tramvia i petites inundacions que deixa ja un acumulat de 145,4 l/m2 en 24 hores, el més elevat en un mes de maig des de 1871.

Segons l’Agència Estatal de Meteorologia, l’aiguat que està caient sobre la comarca de València, acompanyat per multitud de llamps, s’ha quedat estàtic.

Es tracta ja del dia de maig amb més precipitació acumulada a la ciutat de València des que hi ha registres, superant el 25 de maig de 1871, i aquest maig és ja el de més precipitació acumulada a la ciutat, superant el de l’esmentat any del segle XIX.

Segons les últimes dades d’Aemet, fins a les deu de la nit es van recollir, a l’observatori de Vivers (València), 181 l/m2; a l’aeroport de València, 122, a Sagunt 121, al Puig, 96, a Castelló de la Plana, 82, i a Vila-real (on es va jugar el Vila-real - Liverpool), 65 litres per metre quadrat.

Fonts de la Policia Local de València han assenyalat a EFE que, des de les vuit del vespre, quan la tempesta va passar a ser torrencial en alguns punts, van entrar 94 serveis relacionats amb problemes produïts per les pluges.

En aquests moments segueixen tallats al trànsit, per acumulació d’aigua, els túnels de Germans Machado (Ronda Nord), Primat Reig/Peset Aleixandre, Clariano i els camins de Farinós i de Vera, així com a Enginyer Fausto Elio en direcció a la Patacona (Alboraia).

Així mateix, als barris marítims de la Malva-rosa i el Cabanyal l’aigua està començant a entrar als baixos de diverses vivendes, així com a la zona de Natzaret, al costat del port.

Precisament en aquesta zona costanera de la ciutat, segons els registres d’Avamet, s’estan registrant més de 200 litres per metre quadrat en les últimes hores.

El Consorci Provincial de Bombers ha rescatat tres persones que s’havien quedat atrapades per l’aigua al seu vehicle a Paterna, sense que cap presenti danys personals. En total s’han portat a terme mig centenar de serveis (15 els bombers de la ciutat de València), majoritàriament relacionats amb rescats de persones, vies inundades i buidatges d’aigua.

El Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat acaba d’actualitzar els seus avisos i ha emès un nou butlletí de riscos meteorològics, en concret de preemergència per pluges nivell taronja al litoral sud de Castelló i el litoral nord de València.

A més, recorda la importància d’evitar conduir en un episodi de pluja intensa com el que es va viure aquest dimarts en molts punts de la comunitat: «No s’ha d’agafar el cotxe, tret que sigui absolutament imprescindible», afegeix Emergències.