La secretària de Transformació Educativa del Departament d'Educació, Núria Mora, ha respost als sindicats que hi haurà noves propostes "sempre i quan" tornin a les meses sectorials i es pugui negociar en aquest context. En declaracions a TV3, ha retret als sindicats que han parlat sempre de crisi a crisi i que des del febrer no s'hagin assegut en gairebé cap mesa sectorial. Ha retret també que parlin d'un inici de curs sense normalitat "perquè les condicions laborals no es poden revertir totes ara mateix" i els ha reclamat que permetin aquest inici de curs "amb normalitat". Ha afegit que l'inici el 5 de setembre és "inamovible".

Mora ha defensat que des de l'inici de la crisi s'han anat anunciat reversions de retallades i altres mesures i ha afegit que les que no es poden acollir ara per un tema pressupostari estan calendaritzades. Ha afegit que els centres coneixeran les plantilles abans de marxar de vacances i per això ha defensat que el professorat "pot començar a treballar".

D'altra banda, i com ja va assegurar aquest dimecres el conseller Josep Gonzàlez-Cambray, ha dit que es treballa perquè tots els centres tinguin el monitoratge de tardes necessari al setembre. Ha afegit que si en algun centre o municipi es detecta algun problema es treballarà per solucionar-ho. Ha reconegut que han rebut propostes d'alguns territoris per no fer la jornada intensiva però ha afirmat que no ho contemplen.

Recollida de dades sobre el projecte lingüístic

Sobre el català, ha explicat que gairebé tots els centres han recollit les dades de l'enquesta sobre el projecte lingüístic que es va enviar la setmanada passada dins d'unes instruccions arran de la sentència del 25% de castellà. Ara, els centres que no han contestat a tot que sí, hauran d'adaptar el seu projecte lingüístic amb l'acompanyament de la inspecció.

En tot cas, ha insistit que les direccions "estan protegides" tant pel decret llei aprovat la setmana passada com per la llei que va tirar endavant aquest dimecres el Parlament. Ara, el gabinet jurídic està estudiant què passa amb aquells centres que tenien sentències individualitzades d'aplicació del 25%.