Els prestigiosos premis Ecovino han concedit al vi Savina, de la bodega Terramoll de Formentera, una medalla d'or en la categoria de blancs sense contacte amb la fusta.

El certamen reconeix així a un vi blanc jove elaborat a l'illa mediterrània amb raïm Viognier, Garnatxa blanca, Malvasia i Moscat de gra petit, recollides a mà i seleccionades a la bodega. Amb un 13,5% de grau alcohòlic, Savina resulta a la cata un vi rodó. Al nas, predomina la fruita blanca i tropical (pinya i plàtan) i a la boca és ampli i untuós.

En la tretzena edició del concurs més gran de vins ecològics que se celebra a Espanya s'hi han presentat, en total, uns tres-cents caldos d'una trentena de regions vinícoles del país. Ecovino és, a més, el certamen de vins més important que es convoca a La Rioja pel conjunt de regions vinícoles.

Els seus premis, que es van entregar el passat 26 de maig a la Universitat de La Rioja, estan organitzats per l'associació riojana Cultura Permanente, amb el suport de la Universitat, el Consell Regulador de la Producció Agrària Ecològica de La Rioja i el Consell Regulador de la Denominació d'Origen Rioja.

Bodega Terramoll

Savina és un dels vins de Terramoll, una bodega familiar que va començar la seva activitat l'any 2000 en una zona de La Mola, la part més alta de Formentera, oin les exigents condicions climàtiques concedeixen personalitats als vins. La bodega aposta per l'elaboració de vins de qualitat a partir de varietats autòctones i altres de fora.

Amb una superfície de 40 hectàrees a 200 metres per sobre el nivell del mar, Terramoll cultiva les varietats Malvasia, Moscatell, Moll, Garnatxa blanca, Macabeu i Viognier. En vi negre, aposta per Cabernet-Sauvignon, Merlot i Monastrell.