Moltes persones grans tenen gossos a casa amb la finalitat de sentir-se més acompanyats i, fins i tot, de contribuir a pal·liar les possibles malalties que pateixin. Un animal sempre pot aportar molts beneficis i més en la gent gran, sobretot, en aquelles persones que han de conviure en solitud. 

En aquest sentit, un gos sempre és un bon animal i no només per fer companyia sinó per la pràctica de determinades teràpies. Si diuen que l’exercici físic és fonamental, un gos ens pot ajudar en aquest objectiu sense necessitat d’haver-lo de fer sortir al carrer, ja que la teràpia es pot fer des de dins de la llar

Pel que fa a les races de gos, no totes són idònies, a causa dels possibles problemes de mobilitat i autonomia de cada persona. Una de les races de gos més recomanada per a les persones grans és la schnauzer, que té una gran capacitat d’adaptació a l’estil de vida de cada persona. A més, és molt intel·ligent, sociable, afectuós i tranquil a casa.

Una altra bona opció és el caniche. Entre les seves particularitats, figuren la seva gran intel·ligència i petita grandària. El pug o carlino és un gos molt tranquil i que, a més, es caracteritza per ser noble i tenir una manera de ser molt adorable. A més, no requereix fer molt d’exercici.

A aquest llistat se suma, al seu torn, el bichón maltès, que és molt amigable, així com el cavalier king charles spaniel, que és molt tendre i afectuós amb qualsevol persona, però especialment amb els ancians i els nens.

Les persones grans també tenen un bon amic i aliat en el golden retriever. Malgrat la seva gran grandària, és un gos molt feliç i amb un caràcter molt afable, a banda d’intel·ligent i de fàcil convivència. Aquest rànquing es tanca amb el gos labrador, que és dòcil, encara que no ho sembli per la seva grandària.

En definitiva, el gos és un dels animals de companyia per excel·lència que aporta beneficis en la salut mental i física de la gent gran. Entre les diferents opcions possibles, existeixen un ventall de races que es poden adaptar a l’estil de vida de cada persona, en funció de l’autonomia i la mobilitat. Més enllà de la raça, és segur que es convertirà en un bon company.