Després de 18 mesos absents de les places, la colla castellera Tirallongues de Manresa van reaparèixer amb motiu de la Festa Major de Manresa. Un dia de retrobaments entre els castellers i el públic, que va generar un ambient molt emotiu i especial.

La canalla també va exhibir els seus pilars de 2 | TIRALLONGUES

La celebració va començar amb la projecció d’un vídeo en una pantalla LED de gran format que va resumir el que ha suposat i ha patit el món casteller durant tot aquest temps de pandèmia.

Tot seguit el president de la colla, David Traus, va adreçar als presents unes paraules molt emotives i encoratjadores. Arribava el moment de les gralles i els tabals, que van tocar diverses cançons damunt de l’escenari. Els músics són els únics membres de la colla que no han parat la seva activitat en tot aquest temps de pandèmia, de manera que també es va voler que tinguessin el seu moment de reconeixement.

En el torn dels castells, es van alçar dos pilars de 4 simultanis. Tot seguit, es va optar per dues construccions netes (sense pinya); en aquest cas un castell de 3 de 5 net i un 4 de 5 net. El torn de la canalla, per finalitzar, va ser un altre moment emocionant de la jornada. Els més xics van alçar fins a 9 pilars de 2.

En la represa de l’activitat castellera, els petits van ser els primers a incorporar-se, de manera que, després de tots aquests mesos, van poder gaudir del seu moment. L’acte va finalitzar amb la reproducció d’un vídeo final.

Traus ha destacat de la diada que «ha estat un dia de retrobaments entre els castellers i el públic, per això ha estat un acte molt emotiu i emocionant. Especialment ens ha emocionat l’escalf de la gent i el seu suport, sovint amb sonors aplaudiments i ovacions.

Aquest acte va ser un dels primers esdeveniments del programa de la festa major que va exhaurir totes localitats en poques hores, per aquest motiu ens fa una especial il·lusió veure que la gent té ganes de castells».

A nivell personal, el president de la colla castellera de Manresa ha manifestat que «estic molt satisfet i orgullós de tots els meus companys i companyes de la colla que, tot i les restriccions, han treballat durant aquests mesos per no deixar decaure la colla i que aquest dia es fes realitat».