La colla castellera Tirallongues de Manresa va celebrar el cap de setmana la XXII Trobada de les Colles de l’Eix juntament amb els Castellers de Lleida, Marrecs de Salt i Sagals d’Osona a la Plaça Major de Manresa. Enguany els manresans van ser els amfitrions d’una trobada que anualment se celebra en les diferents localitats de cada colla.

El tradicional 4 de 7 de germanor | ARXIU PARTICULAR

La Diada va començar a la plaça Major amb una cercavila de totes les colles participants que van ser rebudes en un acte protocol·lari per part de l’alcalde, Marc Aloy, i Anna Crespo, regidora de Cultura i Festes.

El 3 de 7 dels manresans | ARXIU PARTICULAR

L’actuació dels Tirallongues va començar amb dos pilars de 4 d’entrada, per continuar descarregant un 4 de 7 a primera ronda de castells. Per a la segona, van exhibir un 3 de 7 amb agulla, un 3 de 7 a la tercera i van finalitzar les rondes de castells amb un pilar de 5. Els manresans es van acomiadar amb dos pilars de 4 de sortida.

La trobada va finalitzar descarregant el tradicional 4 de 7 de germanor, una estructura que està formada amb una rengla de cada colla participant i coronat per l’enxaneta de la colla amfitriona, en aquest cas, per l’enxaneta dels Tirallongues de Manresa.

La colla manresana va aconseguir el seu objectiu de portar tres estructures de set per a la diada. Un objectiu totalment assolit i que van arrodonir descarregant el primer pilar de 5 de la temporada.

Per part dels Castellers de Lleida van descarregar dos pilars de 4 d’entrada, un 3 de 7, un 4 de 7 amb agulla, un 4 de 7, un pilar de 5 i dos pilars de 4 de sortida.

Els Sagals d’Osona van mostrar dos pilars de 4 d’entrada, un 3 de 7, 4 de 7 amb agulla, un intent desmuntat de 4 de 7, un 4 de 7, un pilar de 5, i dos pilars de 4 de sortida.

Els Marrecs de Salt van completar dos pilars de 4 d’entrada, 4 de 7, un 3 de 7, un 3 de 6 amb agulla, un pilar de 5 i dos pilars de 4 de sortida.

Els manresans actuaran diumenge, dia 19 , a les 17h, a Solsona juntament amb els Margeners de Guissona i els Castellers de Sabadell.