Aquest curs 2022-2023 es preveu que més de 7.000 alumnes passin pel Camp d’Aprenentatge del Bages, servei educatiu que hi ha a la Casa de la Culla de Manresa, que ofereix diverses activitats pedagògiques. Ara té un nou al·licient. Una col·lecció de minerals que ha cedit el professor jubilat de mineralogia de la UPC a Manresa Joaquim Sanz. El mineròleg els ha cedit a la institució educativa de la Culla perquè en faci un ús didàctic, va explicar ell mateix en un acte senzill de donació que es va celebrar al celler de la masia, una de les més antigues de la ciutat.

A la col·lecció, d’unes dues-centes peces d’arreu del món, s’hi pot trobar un fragment d’un meteorit procedent de Rússia, quars de Chamonix, malaquita verda del Congo o latzurita d’Afganistan, entre altres minerals.

A l’acte de cessió, Sanz va explicar als assistents que «la terra és gran però no infinita» i va aconsellar que quan es parli de reciclatge als infants també «se’ls ensenyi el quars del qual es fa l’ampolla de vidre o la bauxita d’on surt l’alumini per fer les llaunes».

La directora del Camp d’Aprenentatge, Marta Morera, va afirmar que, «en certa manera, és una donació a Manresa» perquè en traurà profit l’alumnat de la ciutat i comarca. La col·lecció «formarà part d’un racó naturalista» i serà «un espai viu que generi preguntes».

A l’acte de cessió hi van ser presents Pol Huguet, regidor de Ciutat Verda de l’Ajuntament de Manresa; Marta Morera, directora del Camp d’Aprenentatge; i una representant del Departament d’Educació a la Catalunya Central.

Al final de l’acte, tothom va poder contemplar el nou racó naturalista. Aquest mes d’octubre la mostra de minerals ja s’ha posat a disposició de mestres i alumnes.