Aquest cap de setmana té lloc la dotzena trobada de gegantons i altres elements folklòrics infantils que coincideix cada any amb Sant Roc. D'aquesta manera, amb pràcticament un mes d'antelació, els més petits es preparen per la Festa Major de Solsona.

Avui, la vigília de la festa del patró, els barri s'engalana i es prepara amb l'assaig general dels ballets que es desplegaran demà. Diumenge, després de la missa a la capella de Sant Roc, l'àliga infantil ballarà en honor al Sant i s'encetarà la festa que durarà tot el dia.

A les set de la tarda, la cercavila començarà a la plaça i recorrerà els carrers del nucli antic. Una hora més tard, tots els gegants es reuniran altre cop a la plaça Sant Roc per dur a terme les danses tradicionals dels óssos, els cavallets, el drac, els nans, l'àliga i els gegantons.

Aquesta setmana els solsonins més petits que preparen la festa han assajat els ballets a la plaça del Consell Comarcal perquè la trobada, ja consolidada i cada any amb més públic, sigui tal com l'han previst.