El Centre d'Estudis Lacetans (CEL) organitza una exposició protagonitzada pel fotògraf Oriol Riart, que reivindica la recuperació de la memòria històrica de la línia de front que resseguia els rius Noguera Pallaresa, Segre i Ebre els anys 1938 i 1939. La mostra s'inaugurarà aquest divendres, a dos quarts de set de la tarda, a l'Aula de Cultura Caixa Penedès de Solsona, on romandrà fins al proper dia 20 de setembre.

A través de tots els tons possibles del blanc al negre, l'autor de la mostra transmet intensitat, soledat i oblit dels moments viscuts des d'aquell context històric fins a l'actualitat en uns paisatges en què també es conserven trinxeres, búnquers i altres restes bèl·liques.

Partint dels seus interessos personals, Oriol Riart, llicenciat en Història Contemporània i en Comunicació Audiovisual, fa temps que investiga i recorre el territori, per documentar-se sobre la guerra civil, els combats de maig i la batalla de l'Ebre, i sobre com s'ha anat transformant el paisatge de l'antiga línia de front del 1938. El seu projecte Itinerari d'una memòria enfrontada, que presenta el dia 4 a Solsona, és el resultat d'aquesta recerca i mostra només una selecció de les fotografies que ha realitzat en els seus recorreguts per les comarques del Pallars Sobirà, el Pallars Jussà, la Noguera, el Segrià, les Garrigues i la Terra Alta, buscant vestigis oblidats en indrets poc accessibles o força desconeguts que encara avui queden de la guerra civil.