El grup muncipal de CiU a Pinell s'ha abstingut en la moció de suport a les consultes sobiranistes del poble català. L'argument dels convergents és que el punt sobre la moció es va introduir en l'ordre del dia moments abans d'iniciar-se la sessió plenaria, celebrada abans-d'ahir. Amb tot, la iniciativa es va aprovar, ja que va comptar amb els vots favorables dels tres regidors d'ERC i l'esmentada abstenció dels dos representants de CiU.

Francesc Torra, exalcalde de Pinell i regidor de CiU, apunta que "ens va agafar de manera sobtada i ens vam abstenir perquè no havíem tingut temps de consensuar-ho". A més, Torra retreu al govern de Pinell "aquesta manera de fer les coses" i creu que ERC va actuar "amb picardia" per crear confusió. CiU reconeix que, abans d'iniciar el ple, se'ls va demanar permís per incloure la moció, però "no sabíem que s'hauria de votar".

Per la seva banda, l'alcalde del municipi, Benjamí Puig, creu que els convergents es van abstenir perquè "no s'havien de què anava la cosa". Puig es mostra "estranyat" en no entendre "de cap de les maneres" la posició de CiU. L'alcalde republicà valora que en aquesta moció de suport a les consultes s'ha d'anar "tots a l'una", i assegura que l'Ajuntament farà costat a aquelles entitats que la vulguin promoure.