El diputat de CDC Francesc Homs es va reunir ahir amb representants de la societat civil del Solsonès per presentar el projecte de la Casa Gran del Catalanisme, una iniciativa promoguda per "fer front a la urgència que el país té damunt". Homs va assegurar que el projecte és obert a "diferents sensibilitats" perquè "necessitem gent que aporti noves idees i més compromís de país". En aquest sentit, a banda de la responsable de la Casa Gran a Lleida, Violant Cervera, Homs va estar acompanyat de dos independents, que van explicar el motiu de la seva participació a la iniciativa.

El diputat de CDC va admetre la "desafecció política" que Catalunya està patint actualment i va alertar que "si la gent gira l'esquena a la política, algú acabarà fent la política per nosaltres". Per això, Francesc Homs va manifestar que l'"objectiu urgent" en els propers mesos, abans de la celebració de les properes eleccions, és "fer acostar la gent a la política i treballar més que mai", mobilitzant tota la societat civil.

Nicolas Valdeano, un dels membres independents implicats en la Casa Gran, va explicar que la seva funció és "aportar experiència i treball per regenerar la política del país i recuperar la moral perduda". Valdeano va posar de manifest la "necessitat d'un canvi" pel govern de Catalunya. Per la seva banda, Pere Aiguader, independent i participant del projecte, va apuntar que "no sóc militant ni simpatitzant de CiU, però no podem abandonar la participació en l'elaboració del país". Aiguader va dir que el que cal és "tornar als principis de sempre", i va declarar que Artur Mas "és el líder que es mereix confiança".