L'Associació pro Minusvàlids de Solsona i Comarca (Amisol) gestionarà a partir del mes vinent l'històric bar del Casal de Cultura i Joventut de Solsona. Ahir al migdia en van signar el contracte de lloguer el president de l'entitat, Josep M. Borràs, i l'alcalde accidental solsoní, Martí Abella. Amb aquesta iniciativa es pretén obrir una nova etapa per a l'equipament municipal i, al mateix temps, fomentar la interrelació entre els usuaris i usuàries d'Amisol i la societat solsonina.

"Estem convençuts que deixem aquest servei a les millors mans possibles perquè funcioni", va assenyalar Martí Abella, per posar en relleu la voluntat de l'Ajuntament de redinamitzar aquest espai tot col·laborant amb una entitat com l'Amisol. Abella va recordar que el Casal de Cultura és "un instrument de l'Ajuntament per reunir el teixit associatiu i la ciutadania de totes les edats", i el fet que puguin compartir el temps amb la gent d'Amisol "és un exercici de civisme".

Josep M. Borràs va agrair al consistori la "bona entesa" que hi ha hagut per fer realitat aquest projecte, que considera "un pas més per a la integració laboral dels usuaris" de l'entitat. "És un bon moment també per normalitzar la interrelació amb el poble", van coincidir a destacar Borràs i el regidor d'Acció Social, David Rodríguez. De fet, la gestió del bar es concep com un repte per a l'Amisol, ja que fins ara les 28 persones amb disminució que hi ha en plantilla han treballat bàsicament en l'espai tancat del taller i mai de cara al públic. L'entitat dedicada a la inserció de les persones amb discapacitat vol demostrar que "està capacitada per treballar de cara al públic i ho pot fer molt bé", va explicar Dolors Colilles, treballadora social del centre. Sara Alarcón, regidora de Cultura i Joventut, va manifestar que "a través d'una entitat, que haurà de treballar per a les altres, aconseguim una fórmula maca i que, alhora, farà molt més viable el funcionament de les instal·lacions".

Els nous responsables d'aquest espai preveuen obrir la primera setmana de desembre. L'horari serà de dilluns a divendres de 9 a 2/4 de 2 i de 5 a 2/4 de 12 de la nit; el dissabte, de 10 del matí a 2/4 de 12 de la nit, i el diumenge i els festius restarà tancat.