El Consell Comarcal està estudiant establir sis rutes per al nou servei de taxi que s'oferirà a la comarca tots els divendres per anar i tornar de Solsona. Tal com ja va avançar Regió7, les negociacions entre el departament de Ports i Transports de la Generalitat -que finançarà la iniciativa- i el Consell es troben molt avançades, i a principi d'any ja podria entrar en funcionament el nou servei.

En aquests moments, el Solsonès no disposa de cap transport públic, a excepció del bus interurbà Solsona-Olius, i per aquest motiu l'ens comarcal pretén posar a disposició de la comarca un mitjà per poder anar a Solsona el divendres, dia de mercat.

El responsable de transport del Consell, Albert Muntada, avança que s'estan estudiant sis possibles rutes, que són: la Coma-Sant Llorenç-Solsona, Sant Climenç-Solsona, Santa Llúcia-Santa Margarida (Navès)-Solsona, Ardèvol-Su-Freixinet-Solsona, Ogern-Solsona i Port del Comte-Solsona (durant la temporada d'esquí). Els viatges es faran a través de taxis que sortiran a les 9 del matí i tornaran a la 1, aproximadament.

La sortida dels taxis dependrà de la demanda. El Consell posarà a disposició dels usuaris un telèfon del servei, on s'haurà de trucar per confirmar l'assistència, ja que així, en cas que no hi hagi ningú, els vehicles s'estalviaran el desplaçament fins als municipis. De moment s'estudia si aquestes trucades les canalitzarà el Consell o ho faran els mateixos taxistes.

El preu del viatge serà d'un euro d'anada i d'un altre de tornada, ja que la Generalitat subvencionarà la resta dels costos, segons ha explicat Albert Muntada, que afirma que la predisposició de Ports i Transports per fer viable el nou servei està sent "molt bona". Amb aquesta iniciativa, el Consell subratlla que s'aconse-guirà pal·liar el dèficit de transport intercomarcal actual.